Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Ze zorgen alleen in Davos voor de hotels en de zaaltjes, zei premier Rutte voor de camera van Ongehoord Nederland over de invloed van het World Economic Forum.

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt dook in de vrijgegeven Wob-documenten en trof daar het één en ander aan over het World Economic Forum. Op 10 juni 2020 nam het WEF contact op met het ministerie van VWS over de Inclusieve Vaccin Alliantie. Het wilde daar ‘een gesprek over’.

Gezamenlijk optrekken

Het WEF had zelf ook een vaccininitiatief en onderhield daarover contact met de mensen rond de Duitse oud-minister van Volksgezondheid Jens Spahn, die ‘fan’ van het World Economic Forum is. “Goed om vanavond dit punt nog even aan te stippen en een lijn af te spreken met betrekking tot dit WEF-initiatief,” schrijft een ambtenaar. “Ik zou mij kunnen voorstellen dat er vanuit de Inclusieve Vaccin Alliantie gezamenlijk richting dit initiatief wordt opgetrokken.”

Een andere ambtenaar van het ministerie van VWS schrijft: “Ik zie dat ze samen met betrokken governments 15 juni lancering bekend willen maken en vervolgstappen op korte termijn noemen.”

Overleg

In weer een andere mail valt te lezen: “Dit vereist wel enige aandacht. WEF wil graag overleg met degene die de alliantie vanuit Nederland regelt en dat ben jij.”

Op de bewuste 15 juni 2020 schrijft de projectsecretaris vaccinontwikkeling corona van het ministerie van VWS: “Hierbij in de bijlage twee A4’tjes over wat het voorstel van het WEF inhoudt, hoe zich dat verhoudt tot de vaccinalliantie en hoe WEF zich heeft gepositioneerd op het wereldtoneel. Wil jij deze week nog spreken met het WEF?”

Van der Vegt: “Aan u om te bepalen of het WEF hotels en zaaltjes regelt. Of dat het WEF in Nederland ook invloed heeft.”

5
55
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: