Het Russische leger heeft in een gecoördineerde aanval een aantal onlangs aan de strijdkrachten van Kiev geleverde M777 155 mm getrokken houwitsers vernietigd.

De houwitsers, die opgesteld waren in de buurt van de nederzetting Podgornoe, werden ontdekt door een drone, die ze onmiddellijk als doelwit koos. De eerste aanval beschadigde twee houwitsers, bericht Southfront.org.

Na de drone-aanval werden de houwitsers naar een nabijgelegen bosgebied verplaatst. Een artillerieaanval trof het gebied, waarbij de houwitsers en hun ondersteuningsapparatuur vernietigd werden. Beelden van de gecoördineerde aanval werden op 18 mei door het Russische Ministerie van Defensie vrijgegeven.

In de afgelopen weken hebben de Kievse strijdkrachten in totaal 100 M777 houwitsers ontvangen, waarvan er 90 geschonken zijn door de VS, vier door Canada en zes door Australië. Vanaf 17 mei zijn er meer dan 130.000 155 mm granaten voor de houwitsers naar Oekraïne verscheept.

De M777 houwitser heeft een maximale vuursnelheid van zeven granaten per minuut met een bereik tot 40 kilometer wanneer hij Excalibur precisie-geleide ranaten afvuurt. De houwitsers die aan de Kievse strijdkrachten zijn geleverd, zijn naar verluidt gedegradeerd. Alle digitale vuurleidingssystemen werden uit hen verwijderd voordat zij naar Oekraïne werden gezonden.

Tijdens een persbriefing van het Pentagon op 16 mei beweerde een hoge ambtenaar van het Ministerie van Defensie dat de M777 houwitsers die door de VS aan de Kievse strijdkrachten zijn geleverd, een grote invloed hebben op het slagveld. Dit blijkt echter niet het geval te zijn.

Het Westen denkt het tij op het slagveld in Oekraïne te kunnen keren door de Kievse strijdkrachten te bewapenen met zware wapens zoals M777 houwitsers. Het voornaamste doel van het Westen is de Russische speciale militaire operatie in het land te dwarsbomen.

Bonus:

Omvangrijke colonne Russische BMPT Terminator gespot in de frontlinies van de Donbas

Een colonne van de Russische BMPT “Terminator” pantsergevechtsvoertuigen (AFV) is gesignaleerd in de zone van de speciale militaire operatie van Rusland in Oekraïne.

Nog niet zo lang geleden werden deze voertuigen ingezet aan de frontlinies in de Volksrepubliek Luhansk om de door Rusland geleide strijdkrachten te ondersteunen bij straatgevechten.

Voor het eerst werd de BMPT “Terminator” in de buurt van de stad Severodonetsk rijdend gespot. Eerder waren de AFV’s al gezien in de Russische grensgebieden voor het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne.

Het Russische tankondersteunende gevechtsvoertuig is ontworpen om vijandelijke manschappen te onderdrukken met raketten, anti-tank combinaties en mitrailleur. De bewapening van de Terminator BMPT omvat twee 30 mm 2A42 automatische kanonnen, een 7,62 mm tankmitrailleur, automatische raketlanceerders AG-17D en ATGM “Kornet”. Het voertuig is gebaseerd op het chassis van de gevechtstank T-72 van Russische makelij en is in staat om infanterievoertuigen, tanks en andere gepantserde doelen te vernietigen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vertrouwenskwestie: V.S. verwijderden digitale vuurleidingssystemen uit M777 houwitsers van Zelensky’s strijdkrachten

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet