Op 18 mei meldde het Russische Ministerie van Defensie dat de militanten van de neonazistische Azov-eenheid en de Oekraïense militairen die bij de Azovstal-fabriek omsingeld waren, zich nog steeds overgaven.

Volgens het Russische MvD hebben 694 militanten zich de afgelopen dag overgegeven, waaronder 29 gewonden. In totaal hebben 959 militanten zich sinds 16 mei overgegeven, waaronder 80 gewonden, van wie er 51, die dringend behandeld moesten worden, in het ziekenhuis van Novoazovsk van de Volksrepubliek Donetsk zijn ondergebracht, bericht Southfront.org.

Op 17 mei meldde het Russische Ministerie van Defensie dat 265 militanten de wapens hadden neergelegd en zich hadden overgegeven.

Oekraïense militanten van Azovstal krijgen medische hulp in een ziekenhuis.

Op 18 mei heeft de Oekraïense president Zelensky commentaar gegeven op de overgave van de Oekraïense militanten. Hij loog dat de overgave een humanitaire missie is, onder toezicht van Oekraïense militairen en inlichtingenofficieren.

Op haar beurt beschuldigde de vertegenwoordigster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, Zelensky van liegen.

“De uittocht van deze mensen, die Rusland al enkele weken aanbiedt in het kader van zijn humanitaire operatie, is om aan de hele wereld laten zien hoe zij de afgelopen vele jaren hebben leren liegen onder leiding van voornamelijk Amerikaanse en NAVO-specialisten,” zei de vertegenwoordigster van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in haar interview op 18 mei.

Zakharova benadrukte dat Rusland sinds april heeft aangeboden om de operatie om de militanten van het grondgebied van Azovstal terug te trekken in dezelfde vorm uit te voeren en dagelijks humanitaire corridors heeft aangekondigd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

AZOV nazi-commandant gevangengenomen

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet