De video hieronder werd gemaakt in het dorp Dolgengoe, dat ten zuiden van de stad Izyum ligt. Troepen onder Russische leiding hebben onlangs hun controle over het dorp opgeëist. Op 16 mei mislukte een tegenaanval van de Oekraïense strijdkrachten in Dolgenkoe, bericht Southfront.org.

De Russische militairen beschrijven de opruimoperatie in het dorp, en tonen de door de AFU achtergelaten militaire stellingen en buitenlands materieel. Op de video tonen de Russische militairen de plaats waar de Oekraïense militanten een Russische gevangene levend verbrandden. Ook bevestigden zij dat de AFU-leden in een van hun militaire stellingen in de buurt een vrouw verkracht en vermoord hebben. Een foto van haar lijk werd eerder gepubliceerd.

“Zij lieten ons niet naar binnen gaan. Wij hebben daar een DZOT (een boom-aarde afvuurpunt) verpletterd, wij hebben het hier verpletterd, met voltreffers. Dat heeft onze dappere artillerie gedaan.

Een heleboel mijnen, wij deden goed werk. Eerst wij, dan de sappeurs. U ziet de touwen, wij plukken ze naar beneden, en kijken dan of er anti-tankmijnen onder liggen. Daar is er een afgegaan. Hier sloegen hun clusterbommen in, verachtelijk… het splijt en slaat in met 2,5 duizend stukjes kleine granaatscherven.

Op de eerste, tweede mei zaten we met Azat in de kelder, ’s morgens begint een artilleriebombardement, granaten begonnen precies rond onze stelling te “vallen”, fuck. Stopt een beetje, een paar minuten later horen wij letterlijk een paar meter van ons vandaan: “Luister, jongens, ja ze zijn allemaal weggerend.

Ik wist verdomme niet wat ik moest doen, wij zijn met z’n tweeën, in een seconde dacht ik dat onze mannen allemaal weg zijn gegaan, en alleen wij met z’n tweeën zijn hier overgebleven… Ik greep een “Efka” (een F-1 anti-personeelgranaat), ik hield hem vast, ik trilde, een paar seconden ging voorbij, soldaten komen, met de letter Z…  Ik was opgelucht, alsof ik opnieuw geboren was. Dat was het engste moment van mijn leven.

En zo zijn we eigenlijk gisteren een offensief begonnen, met artillerie die aan die kant werkte, en aan die kant, ze sloegen op hol, daar hebben we verdomme hun auto vernield, ze trokken zich terug, diep in het “groen” (bebost gebied) daarginds. Dat is eigenlijk alles… wat valt er nog meer te zeggen.

’s Nachts keek ik toe vanaf mijn schootsveld, waar de school vernietigd is, sommigen waren er nog, aan de andere kant waren ze er niet meer. Zij renden voor hun leven, lieten hun bezittingen, documenten, hele plunjezakken achter, daar: geld, documenten, telefoons, tandenborstels, alles ingepakt. Dat wil zeggen, ze zijn er haastig vandoor gegaan, ze kregen twee minuten om in te pakken, ze draaiden zich om en vertrokken.

Wij gaan naar binnen, hier hebben ze droge rantsoenen, Britse, made in Britain,  AGS, MG42 achtergelaten, beneden liggen een heleboel slaapzakken, droge rantsoenen en persoonlijke bezittingen. Ze hebben hun persoonlijke bezittingen achtergelaten, samen met documenten en telefoons.

Dat is niet van ons. Het is een Engels droog rantsoen.

“De verschrikkingen van de oorlog, ze hebben daar een man levend verbrand. Wij hebben gezien hoe ze hem vastgebonden op het vuur legden. Er is een vrouw die verkracht en vermoord is. Maakt niet uit, wij zullen onze wraak krijgen! Wij wreken ons met elke stap, met elke seconde, dat zullen ze begrijpen. Maar het is geen mens die dit doet, nee, het is geen mens. Een mens zou nooit zoiets doen: iemand levend verbranden. Maar maakt niet uit, er is niet veel meer over, nu sluiten we de ring en dan zullen ze er geweest zijn… en dat is het dan, het keerpunt van de oorlog zal definitief zijn!

Toen onze jongens binnenkwamen, terwijl ze er niet meer uit konden komen… hier werd hij levend verbrand op de brandstapel. Hier ligt hij! Hoogst waarschijnlijk is het de compagniecommandant.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is een dood land dat wandelt (Video’s 18+)

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet