Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

De overheid ontmoedigde ziekenhuizen midden in de coronacrisis hun ic met extra bedden uit te breiden. Sterker nog: sommige ziekenhuizen kregen zelfs het advies bedden te schrappen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding deed juist een dringend beroep op ziekenhuizen om bedden uit te breiden.

Ambtenaren schreven aan de zorgminister dat er ‘maximaal werd ingezet op het voorkomen van een verhoging in de aantallen bedden’. Ziekenhuizen die zeiden meer ic-bedden te kunnen uitbreiden dan gepland, kwamen voor een gesloten subsidieloket.

Inhumaan

Het onderzoek ontketent een golf van verontwaardiging. “Wie gelooft nog dat het gaat om de volksgezondheid?” vraagt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). Zijn partij schrijft op social media: “De druk op de zorg is moedwillig verhoogd om vrijheidsbeperkingen te legitimeren.”

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen reageert: “Inhumaan. Onethisch. Snood. Een middelvinger naar mens en samenleving.” Wybren van Haga, voorman van BVNL, heeft een spoeddebat aangevraagd. Hij stelt dat het ministerie van VWS hiermee doodzieke patiënten de dood heeft ingejaagd.

Zo slecht

“De schoften hadden liever een lockdown, liever afschaling van de reguliere ziekenhuiszorg, liever 95 miljard op de staatsschuld, liever 22 procent jongeren die zelfmoord overwogen, dan te investeren in ziekenhuiscapaciteit. Zo slecht,” schrijft PVV-Kamerlid Fleur Agema.

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zegt: “Elke dag komt er meer boven tafel. Maar waarom waren de media destijds niet zo kritisch? En werden critici steeds weggezet?”

Dood door schuld

“Dood door schuld noemen we dat toch?” vraagt vastgoedondernemer Erik de Vlieger. Mediaondernemer Michael Pilarczyk schrijft: “Denk even terug aan al die paniekzaaierij. Iets met een tekort aan ic-capaciteit. Wanneer komt het volk eens in opstand?”

5
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: