Als u denkt dat uw leven gewoon door zal gaan omdat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne aan de andere kant van de aardbol is, moet u nog maar eens goed nadenken. Wij hadden al te maken met de ergste energiecrisis sinds de jaren zeventig voordat de oorlog uitbrak, en Rusland is een van de belangrijkste energieproducenten op de hele aardbol, schrijft Michael Snyder.

Naarmate de energiemarkten verder in beroering worden gebracht, zullen de energieprijzen tot ongekende hoogten stijgen. En zoals ik de afgelopen maanden herhaaldelijk heb gedocumenteerd, is de wereldvoedselcrisis alleen maar erger geworden, omdat de wereldvoedselvoorraden steeds krapper worden. Normaal exporteren Rusland en Oekraïne enorme hoeveelheden voedsel naar de rest van de wereld, maar de oorlog gaat daar verandering in brengen. Wij staan werkelijk voor een afschuwelijke ineenstorting van onze voedsel- en energiesystemen, en dat zal iedere man, vrouw en kind op de hele planeet treffen.

Laten we beginnen met te kijken naar de gevolgen die deze oorlog zal hebben voor de voedselvoorziening. Zelfs de Washington Post geeft toe dat de oorlog in Oekraïne waarschijnlijk “de voedselprijzen in de V.S. nog hoger zal doen stijgen“…

De invasie van Rusland in Oekraïne kan de voedselprijzen over de hele wereld nog verder opdrijven, want de regio is een van de grootste producenten van tarwe en sommige plantaardige oliën ter wereld. En de verstoringen zouden maanden of zelfs jaren kunnen aanslepen, aangezien de productie van de gewassen in het gebied zou kunnen worden stopgezet en het lang zou kunnen duren voor zij weer op gang komt.

Deze nieuwe inflatieschok komt op een ogenblik dat de wereldmarkten uiterst gespannen blijven wegens de verstoringen in verband met een pandemie. De prijsveranderingen hebben de afgelopen dagen hun weerslag gehad op de grondstoffenprijzen en zouden binnenkort kunnen doorwerken in de hogere kosten in supermarkten en restaurants.

De voedselprijzen zijn over de hele wereld al zeer agressief gestegen, en dat heeft miljoenen en miljoenen armen onderaan de economische voedselketen de hongerdood ingedreven.

Maar nu dreigt deze oorlog deze crisis naar een gevaarlijk nieuw niveau te stuwen, want Rusland en Oekraïne produceren samen “bijna een kwart van de tarwe van de wereld”

Rusland en Oekraïne produceren samen bijna een kwart van de tarwe in de wereld, waarmee zij miljarden mensen voeden in de vorm van brood, deegwaren en verpakte levensmiddelen. De landen zijn ook belangrijke leveranciers van gerst, zonnebloemolie en maïs, naast andere producten.

Dus als de uitvoer uit die twee oorlogvoerende naties wordt verminderd of geheel wordt stopgezet, hoe kunnen wij dan die productie vervangen?

Heeft iemand daar een antwoord op?

Samen zijn Rusland en Oekraïne gewoonlijk goed voor “29 procent van alle tarwe-export en 75 procent van de wereldexport van zonnebloemolie”

Oekraïne is de op drie na grootste exporteur ter wereld van zowel maïs als tarwe. Het is ook ’s werelds grootste exporteur van zonnebloemzaadolie, een belangrijk bestanddeel van de wereldvoorraad plantaardige olie. Samen leveren Rusland en Oekraïne 29 procent van alle tarwe-export en 75 procent van de wereldwijde export van zonnebloemolie, aldus Kelly Goughary, senior research analist Gro-Intelligence, een platform voor landbouwgegevens.

Dit is niet alleen erg.

Dit is heel erg.

Eerder heb ik al geschreven over hoe de landbouwproductie in 2022 over de hele wereld zal dalen, omdat de kunstmestprijzen uit de hand beginnen te lopen. Alleen al in Afrika zal volgens de prognoses dit jaar niet genoeg voedsel om 100 miljoen mensen te voeden verbouwd worden, vanwege de buitensporige kosten van kunstmest.

Wel, raad eens?

Het blijkt dat Rusland een van de grootste exporteurs van kunstmest ter wereld is

Rusland is een belangrijke wereldspeler op het gebied van aardgas, een belangrijke grondstof voor de kunstmestproductie. Hogere gasprijzen, en verminderde aanvoer, zullen de kunstmestprijzen verder opdrijven. Rusland is een van de grootste exporteurs van de drie grote groepen meststoffen (stikstof, fosfor en kalium). Fysieke verminderingen van de aanvoer zouden de kunstmestprijzen verder kunnen opdrijven.

Een deskundige die door de Washington Post werd geïnterviewd, gaf toe dat wij “afstevenen op een aanbodschaarste die moeilijk op te lossen zal zijn“.

Dat is een van de grootste understatements die ik in lange tijd gehoord heb.

Nog vóór de oorlog uitbrak, waren sommige kunstmestsoorten in prijs verdubbeld, sommige waren verdrievoudigd en sommige waren zelfs verviervoudigd.

Een paar weken geleden deelde ik u mee wat een ingewijde in de sector mij over de kunstmestprijzen vertelde. Hij waarschuwde dat veel boeren in de hele V.S. dit jaar gewoon geen maïs zullen kunnen verbouwen omdat het niet rendabel zal zijn door de sterk stijgende kunstmestprijzen.

En nu zullen de kunstmestprijzen waarschijnlijk nog veel hoger worden.

Dit is werkelijk een nachtmerrie.

Over zes maanden zullen we waarschijnlijk over de hele wereld voedselrellen zien.

Intussen begint de wereldwijde energiecrisis aan een zeer alarmerend nieuw hoofdstuk.

Volgens USA Today wordt 30 procent van al het aardgas dat Europa gebruikt, geleverd door Rusland

Rusland levert meer dan 30% van het gas dat Europa nodig heeft voor huisverwarming, industrie en elektriciteitsopwekking, en andere potentiële bevoorradingsbronnen zijn niet voldoende voorbereid om de kloof te overbruggen als het Russische gas wordt ingekrompen, zeggen analisten van Rystad Energy.

Europa is absoluut verslaafd aan Russisch gas, en zonder dat gas zou het gewone leven in veel Europese steden snel tot stilstand komen.

Sommigen opperen dat de invoer van vloeibaar aardgas uit de Verenigde Staten zou kunnen helpen terwijl de oorlog woedt…

De aanvoer van vloeibaar aardgas per schip uit de V.S. heeft deze winter geholpen om het tekort aan gas in Europa enigszins te verlichten, maar het is duur.

Intussen liggen de aardgasprijzen in de V.S. ongeveer 60% hoger dan een jaar geleden, volgens Rystad.

Jammer genoeg zullen de aardgasprijzen over de hele wereld nog verder stijgen.

Net als de prijzen voor propaan.

Net als de steenkoolprijzen.

En de olieprijs zal binnenkort de drempel van $100 per vat voorgoed in de achteruitkijkspiegel achter zich laten.

Joe Biden zegt in het openbaar dat hij alles zal doen wat hij kan om de benzineprijs laag te houden, maar ondertussen werkt zijn regering keihard “om nieuwe olie- en gasboorcontracten te bevriezen“…

Terwijl de olieprijzen de pan uit blijven rijzen, nu ook nog gestimuleerd door de Russische invasie in Oekraïne, blijft de regering-Biden met alle macht nieuwe olie- en gasboorcontracten bevriezen – zelfs nadat een rechtbank de regering veroordeeld heeft omdat zij een meetmethode gebruikt heeft om “de maatschappelijke gevolgen van koolstofuitstoot” te schatten om haar beslissing te rechtvaardigen.

Ondanks de uitspraak van de rechtbank heeft de regering-Biden nieuwe leases en vergunningen voor federale olie- en gasboringen tegengehouden, zo meldde MSN deze week.

Dus wanneer u straks zeven dollar betaalt voor een gallon benzine, bedenk dan wie u dit heeft aangedaan.

Alles is aan het veranderen, en de komende maanden zullen bijzonder uitdagend zijn.

Ik denk dat Mike Adams de huidige stand van zaken heel goed samenvatte toen hij waarschuwde dat wij op een “totale ineenstorting” afstevenen…

Al deze factoren samen (voedsel, oorlog, brandstof, inflatie, valuta, enz.) zorgen voor een totale ineenstorting van de wereld die wij eens kenden. Vergeet betaalbaar voedsel of just-in-time levering van wat dan ook. De wereld staat op het punt extreem ongemakkelijk, duur en kapot te worden. De verstoringen van de toeleveringsketen zullen vanaf nu VEEL erger worden, en de misdaad zal uit pure wanhoop absoluut de pan uit rijzen. Verwacht flash mobs die op klaarlichte dag supermarkten plunderen. Autokapingen zullen de pan uit rijzen. Woninginbraken zullen schering en inslag worden, zelfs buiten de steden, wanneer plunderende bendes de voorsteden teisteren.

Helemaal terug in 2013 heb ik een roman uitgebracht, getiteld “The Beginning Of The End“, waarin ik specifiek de krankzinnige maatschappelijke omgeving beschreef waarin wij binnenkort zullen leven.

Zoveel van de dingen waar ikzelf en anderen al zovele jaren voor waarschuwen, beginnen zich nu voor onze ogen af te tekenen.

Wij stevenen werkelijk af op een nachtmerrie-achtige ineenstorting van de maatschappij, en wij zullen allen tot in het diepst van ons hart geschokt worden als het gebeurt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het volgende: Wereldwijde voedselcrisis – Zet u schrap voor rantsoenering

Volg Frontnieuws op Telegram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: