De huidige Amerikaanse spielerei in de Oekraïne is meer een eindspel dan wat dan ook anders. Een laatste, wanhopige poging om Europa onder hun controle te houden. Een zuiver cynische list, met het duidelijke en aanwezige plan om Oekraïne voor de honden te gooien. De Russen te verleiden tot een invasie, niet met het idee hen te “verdedigen”, maar de daaropvolgende sterke spanningen met Moskou te gebruiken om een “verenigd” Amerikaans-Europees front in stand te houden, schrijft Anthony Migchels.

De belangrijkste vraag was, of Kiev werkelijk zo suïcidaal zou zijn, of zo volledig onder de duim zou zitten, om gewoon met hun NeoCon leidsmannen mee te draven naar hun ondergang.

Het ziet er echter helemaal niet naar uit dat zij zo gretig zullen zijn, en zij hebben op verschillende ogenblikken tot kalmte opgeroepen, en gezegd dat de Amerikaanse beweringen van een “dreigende invasie” niet waar waren.

Maar het gaat natuurlijk allemaal om Duitsland. Bijna 80 jaar na de oorlog is het nog steeds een bezette vazal.

Het Amerikaanse Rijk is altijd gebaseerd geweest op het beheersen van Rusland door Duitsland te bezetten, en het beheersen van China door Japan te bezetten.

Eerst een einde maken aan, en vervolgens de terugkeer van een Russisch-Duitse as verhinderen is sinds 1872, en vooral sinds Bismarck als eerste Duitse kanselier terugtrad, een belangrijke strategie van de Atlantische mogendheden geweest.

De laatste jaren, tien jaar, eigenlijk, zijn de spanningen tussen DC en Berlijn echter toegenomen.

Nord Stream 2, de pijpleiding die Duitsland openstelt voor rechtstreekse Russische gasleveranties, is al jaren een graat in de keel van de Amerikanen. Maar hier in Europa zijn de gasprijzen geëxplodeerd. Gepensioneerden hier in Nederland, mensen met duizend per maand, betalen nu meer dan €300 om een klein appartement te verwarmen. Een grimmige herinnering aan hoe het voor de Sovjet gepensioneerden na ’89 is afgelopen, en een schaduw van de dingen die komen gaan. We hebben Nord Stream 2 nodig om open te gaan, dat zal de prijzen tenminste wat omlaag brengen, hoewel het nooit meer hetzelfde zal worden.

De Duitse frustratie over Amerika’s chaos in de Oekraïne gaat terug tot toen het begon: Maidan 2014. Toen vielen de Neo-Cons en de CIA Kiev binnen, in een poging om Sevastopol van het Russische Rijk te veroveren, en daarmee hun basis voor Europese machtsprojectie. Zij faalden. Poetin nam de Krim, en de Donbass als buffer en onderhandelingstroef.

De daaruit voortvloeiende sancties tegen Rusland zijn de Duitse economie duur komen te staan, zij hebben honderden miljarden geïnvesteerd in Oost-Europa. Nog veel belangrijker: de Duitsers hebben helemaal geen zin om te eindigen als het strijdtoneel voor een Russisch-Amerikaanse krachtmeting.

En dit werd twee weken geleden acuut: Poetin verklaarde botweg zijn principiële rode lijnen: Oekraïne mag niet toetreden tot de NAVO, en geen enkele militaire poging om de Krim in te nemen is aanvaardbaar. Of anders is het gewoon totale oorlog.

Directer, of duidelijker had het niet kunnen zijn. Vanaf dat moment was ook duidelijk hoe de situatie zich zou ontvouwen: hij zou precies dat krijgen, want Rusland heeft de goederen om deze fundamentele, en eerlijke, laat daar geen twijfel over bestaan, eisen te staven.

Niemand, niet Amerika, niet het Verenigd Koninkrijk, niet Duitsland, niet Frankrijk, was ooit van plan tegen Rusland te vechten om deze eenvoudige eisen te ontkennen, zelfs als ze dat hadden gekund.

Amerika blijft de Russen trollen met kinderachtige verhalen over hoe “Oekraïne het soevereine, menselijke recht heeft om te kiezen”. Oekraïne heeft er echter gewoon niets mee te maken. Dit is pure, onvervalste grootmachtenrivaliteit, en Rusland zal niet toestaan dat de Amerikanen kernwapens en andere hardware in Oekraïne installeren, net zoals Amerika niet toestond dat zij kernwapens in Cuba installeerden. En zij hebben eigenlijk groot gelijk. De uitbreiding van de NAVO in Oost-Europa was al lang uit de hand gelopen. Amerikaanse raketten zijn al vanuit de Baltische Staten rechtstreeks op Sint-Petersburg gericht. Een Russische reactie was onvermijdelijk.

En Duitsland is er gewoon vandoor gegaan. Zij hebben geweigerd deel te nemen aan enige “defensieve” maatregelen voor de Oekraïne, ontzeggen hun wapens, militaire steun van welke aard ook. NAVO-vliegtuigen die met voorraden onderweg waren naar Oekraïne werd de toegang tot het Duitse luchtruim ontzegd, wat tot grote omwegen leidde voor transporten uit het Verenigd Koninkrijk en elders.

Dan, tien dagen geleden, publiceerden twee “ex” topmensen van de BIS een artikel, waarin zij het Amerikaanse standpunt verwierpen, en zeggen dat Berlijn en Parijs de NAVO moeten verlaten. Merk op dat er geen “ex” clubleden zijn, en dat er nauwelijks invloedrijker mensen zijn dan de mensen bij de Bank of International Settlements, het institutionele toppunt van het Centrale Bankkartel dat de eigenlijke Wereldregering is.

Vervolgens heeft het belangrijkste MSM-nieuwsorgaan van Duitsland, Der Spiegel, dit weekend documentair bewijs gepubliceerd van het feit dat Amerika, tijdens de “2 + 4” (de twee Duitslanden en hun bezetters) onderhandelingen in 1991, Rusland inderdaad beloofd heeft dat er geen uitbreiding van de NAVO naar Oost-Europa zou komen.

Iedereen en zijn moeder wist van deze belofte, maar de VS en het VK hadden het de laatste weken gewoon ontkend.

Dit was een belangrijke verklaring van Berlijn, en dit weekend is het overal in de Duitse media te lezen geweest. Ook Frankrijk zal opgelucht geweest zijn dit te zien. Maar elders in het Westen wordt het vooral genegeerd. Voorlopig.

Cruciaal is dat het niet alleen het Amerikaanse narratief is dat zo zwak is: het is ook hun macht. De Amerikaanse troepen in Oost-Europa zijn bij lange na niet voldoende om de Russen aan te kunnen, en het zou maanden duren om iets in elkaar te zetten wat op de Russische inzet lijkt. Dat zou niet alleen betekenen dat de Amerikaanse posities elders moeten worden uitgehold (denk maar aan China), een moderne oorlog van de grootmachten zal naar verwachting niet eens maanden duren.

De Amerikaanse zwakte bleek al uit de eis van Trump dat de Europeanen 2% aan defensie zouden moeten gaan besteden. Dat was in feite een bekentenis dat de VS het zich niet langer kon veroorloven Europa eenzijdig te verdedigen, of te bezetten, en was reeds een voorbode van de huidige gebeurtenissen. Daarom voorspelde ik twee jaar geleden al dat de VS Europa spoedig zouden opgeven, toen wij in lockdown werden opgesloten, en zij de Bank $4 biljoen gaven: dat was de genadeklap voor de Petrodollar, ook al duurt het even voor die uitgespeeld is. Maar het impliceerde gewoon dat de hegemonie van de VS geschiedenis was.

Wat betekent het allemaal?

Het Westen is aan het imploderen, en wordt opgesplitst in drie grote delen: De VS, Europa, en het VK en zijn Dominions. Natuurlijk zullen veel mensen de NAVO, het VS-imperium en de Amerikaanse capriolen in de Oekraïne en het Midden-Oosten beu zijn.

Maar dit uiteenvallen van het Westen is inderdaad een zeer, zeer nijpend teken.

Er zal een tijdlang een nieuwe situatie ontstaan, zonder Amerikaanse wereldheerschappij, maar zij wankelen voort als één van de grote mogendheden, die elkaars invloedssfeer als het ware zullen “respecteren”, net als vóór de Grote Oorlog.

China en Amerika zullen de voornaamste rivalen worden, en de spanningen daar zullen blijven toenemen, naarmate China zijn militair potentieel in een razend tempo blijft opbouwen.

Europa zal grote moeite hebben om een te grote Russische invloed te voorkomen. De Europese staten zullen zich waarschijnlijk vastklampen aan de wankelende EU, om te voorkomen dat zij door het Kremlin tegen elkaar worden uitgespeeld. Waarschijnlijk zal de Russische Beer, zolang Poetin aan het roer blijft, een enigszins stabiele koers blijven varen, maar alle kansen zijn verkeken wanneer hij de macht afstaat. De Oosteuropese staten hebben alle reden om de Russen te vrezen, zonder Amerikaanse steun.

Intussen zullen de komende jaren in het teken staan van de Grootste Depressie, als gevolg van de ineenstorting van de schulden/derivaten-zeepbel, en de Petrodollar. Het Westen zal er absoluut onder lijden.

Sterker nog: het vertrek van de VS uit Europa zal ook grote gevolgen hebben voor de Europese schulden, en voor de banken in New York, die via de derivatenhandel opdraaien voor de schulden in het financiële systeem. Een groot deel van Europa wordt sinds de kredietcrisis van 2008 openlijk geregeerd door de lakeien van Goldman Sachs, vooral om te voorkomen dat ze in gebreke zouden blijven met hun uit de hand gelopen schulden, vooral in het Zuiden.

Conclusie

Het is een historisch feit dat de massa’s, en de besluitvormers, de status en de macht van het afnemende Rijk overschatten, en de kracht van de ontluikende machten onderschatten. Het gebeurt ook hier: de mensen begrijpen gewoon niet hoe ver de neergang van Amerika al is gegaan. De ondergang van de NAVO zal velen schokken.

Dit is de ondergang van de naoorlogse wereldorde. De dingen gaan nu heel snel.

Merk op hoe deze megatrend samenvalt met twee andere: a) de schijnbare huidige ineenstorting van de Great Reset, en b) de reeds aan de gang zijnde deflatie van de Moeder Van Alle Bubbels die de laatste twee jaar op Wall Street is geblazen. Binnenkort zullen de Cyber Attacks Wall Street en het SWIFT betalingssysteem beginnen te treffen. Grote gebeurtenissen komen er zeker aan.

Tot slot wil ik nog een gedachte met u delen, die mij al sinds het begin van de Lockdown bezighoudt: het duurde precies tien jaar, om van de ineenstorting van Wall Street in oktober 1929, naar de invasie van Hitler in Polen in september ’39 te gaan. De dingen gaan nu sneller, door telecommunicatie en vliegreizen.

Het is moeilijk te zien hoe er geen oorlog komt, een paar jaar later, als het Westen voldoende gekookt en gebakken is in de komende Depressie, Amerika zal vernietigen en uiteindelijk de weg vrijmaakt voor een wereldregering.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

De 20e verjaardag van 9/11

Volg Frontnieuws op Telegram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: