Op zaterdag 12 februari 2022 protesteerden Australiërs in Canberra buiten het Parlement House in het “Konvooi naar Canberra” tegen vaccinmandaten en Covid-beperkingen. Naar verluidt heeft de Australische politie van het Capital Territory toegegeven dat zij tijdens het protest een Long Range Acoustic Device (“LRAD”) heeft gebruikt, maar pas nadat senator Malcolm Roberts en senator Alex Antic de kwestie op 14 februari in de ramingen van de Senaat aan de orde hadden gesteld, bericht Dailyexpose.uk.

Het LRAD-apparaat heeft twee standen. De ene stand maakt er een instrument van om de menigte in bedwang te houden – ook wel “geluidskanon”, “akoestisch begroetingstoestel”, of “sonisch wapen” genoemd – en de andere stand maakt van het LRAD een luidspreker of versterker om boodschappen aan de menigte door te geven.

In een vergadering van de Senate Legal and Constitutional Affairs Legislation Committee, die vorige week in Parliament House werd gehouden, vroeg senator voor Queensland Malcolm Roberts aan federaal politiecommissaris Reece Kershaw of er LRAD’s tegen demonstranten werden gebruikt. Kershaw keek uiterst ongemakkelijk en zei dat hij erop terug zou komen.

“Er zijn veel pogingen geweest om anti-mandaatbetogers als extremisten af te schilderen. Dat is niet waar en zelfs de federale politie heeft dat gezegd. Bij het protest waren sommige mensen bezorgd over het verschijnen van mogelijke Long Range Acoustic Devices (LRAD) en of die al dan niet gebruikt waren. Wij hebben niet meteen een antwoord teruggekregen, maar de politie zal mij op termijn een antwoord moeten geven,” schreef senator voor Queensland Malcom Roberts.

[embedded content]

Een woordvoerder van de politie gaf vervolgens een verklaring aan The Epoch Times:

“ACT Policing heeft verschillende soorten luidsprekers en versterkingsapparaten ingezet om snel en doeltreffend gesproken boodschappen over te brengen aan grote, en vaak luide, mensenmassa’s tijdens de recente protestactiviteit in Canberra.”

Hoewel de politie beweert het apparaat in Canberra niet bewapend te hebben, wekte alleen al de aanwezigheid van deze apparaten redelijke bezorgdheid, omdat zij in het verleden voornamelijk als sonisch wapen gebruikt werden.

Het apparaat heeft een controversiële geschiedenis wanneer het tijdens protesten gebruikt wordt, vaak omschreven als een “sonisch wapen” dat bedoeld is om extreme ongemakken te veroorzaken door geluid te versterken. Demonstranten in Canberra hebben echter achteraf bizarre symptomen gemeld, zoals brandwonden op huid en hoofdhuid, en blaren op hun lippen.

Long Range Acoustic Device Used Against Peaceful Protesters in Australia – Strange Health Issues, 17 February 2022 (11 mins)

Bronnen en referenties:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Schokkende verborgen camerabeelden van binnenin gedwongen interneringskampen in Australië

Volg Frontnieuws op Telegram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet