Een nieuwe telefoon is een geweldig gevoel. Maar als het gevoel van een nieuwe telefoon eenmaal begint af te nemen, merk je misschien dat je iets minder zuinig met je telefoon omgaat of dat je bepaalde accessoires mist. Telefoonaccessoires kunnen variëren van zeer praktisch tot zeer frivool, maar er zijn er een aantal die essentieel zijn voor iedereen met een “nieuwe” smartphone. Hier zijn 5 van de nuttigste telefoonaccessoires op een rijtje:

1. Een goed passend telefoonhoesje

2. Een screenprotector

3. Forse powerbank

4. Een telefoonhouder

5. Oordopjes of koptelefoon

1) Een goed passend telefoonhoesje

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens onze telefoon laten vallen (of twee keer, of drie keer…). En zelfs als je voorzichtig bent, is er altijd de mogelijkheid dat iemand anders per ongeluk je telefoon uit je hand stoot. Een hoesje beschermt je telefoon tegen vallen en andere schokken die het scherm kunnen breken of de binnenkant van je telefoon kunnen beschadigen. Hoesjes zijn ook handig als je het uiterlijk van je telefoon wilt veranderen of wilt laten matchen met je outfit. En het is toch zo dat een goede iPhone 13 hoes of Samsung S22 case velen malen goedkoper zijn dan de aanschaf van een nieuwe telefoon?!

2) Een screenprotector

Een andere val beschermingsmaatregel is de screenprotector. Een screenprotector is een dun stukje materiaal dat zich hecht aan het scherm van je telefoon en het beschermt tegen krassen en slijtage. De meeste nieuwere telefoons hebben Gorilla Glass of een ander type duurzaam glas dat het scherm beschermt, maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen! Bovendien is een screenprotector veel goedkoper om te vervangen dan een gloed nieuw scherm.

3) Forse powerbank

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat onze batterij leeg was en op dat we op dat moment niet in de buurt van een stopcontact waren. Een draagbare oplader kan in zulke situaties uitkomst bieden, en kan je telefoon de boost geven die hij nodig heeft om de dag (of nacht!) door te komen. Draagbare laders ook wel powerbanks genoemd zijn er in alle soorten en maten, er is dus altijd wel eentje te vinden die past bij jouw behoeften.

4) Een telefoonhouder

Als je je telefoon vaak gebruikt voor videogesprekken of graag video’s bekijkt op je telefoon, dan is een telefoonhouder een essentieel accessoire voor jou! Een houder ondersteunt je telefoon zodat je hem niet op zijn plaats hoeft te houden, wat na een tijdje vermoeiend kan zijn. Telefoonhouders maken het ook gemakkelijker om handsfree foto’s en video’s te maken. Er zijn allerlei verschillende standaards verkrijgbaar, afhankelijk van hoe en waar je ze wilt gebruiken, dus neem de tijd om er een te vinden die perfect bij je past!

5) Oordopjes of koptelefoon

Deze lijkt misschien vanzelfsprekend, maar oordopjes of koptelefoons zijn essentieel voor iedereen die graag naar muziek, podcasts of audioboeken luistert via zijn telefoon. Ze zijn ook geweldig om handsfree mee te bellen. Kleine tip, mocht je veel bewegen terwijl je aan het bellen bent, zorg er dan voor dat je een headset of koptelefoon aanschaft die beschikt over bluetooth. Hierdoor kun je vrij in de ruimte blijven bewegen.

Conclusie

Er zijn tegenwoordig veel verschillende telefoonaccessoires op de markt, maar ze zijn niet allemaal gelijk! De vijf bovenstaande accessoires zijn essentieel voor iedereen met een telefoon, en helpen je het meeste uit je toestel te halen. Van bescherming tegen vallen tot handsfree bellen: met deze accessoires wordt het gebruik van je telefoon een fluitje van een cent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *