Foto: Robert Jensen (X/Pepijn van Houwelingen)

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

FVD had Robert Jensen uitgenodigd om tijdens de ledendag van de partij in de Tweede Kamer iets te zeggen over politiek. “Het is een eer om hier te zijn. Ik ben zelf niet zo bezig met politiek. Ik vind de politiek niet zo interessant en denk dat de macht ergens anders ligt,” stak hij van wal.

“Ik vind het toch een eer om hier te zijn. En dat is niet omdat mensen als Mark Rutte hier hebben gestaan, maar dit is de plek waar in de hele geschiedenis van de Nederlandse politiek de afgelopen vier jaar het meest gelogen is,” vervolgde hij. “Het is niet te geloven.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/staatssecretaris-van-mediazaken-robert-jensen-onthult-ingrijpende-plannen-voor-publieke-omroep-1.png

Jensen wees erop dat Geert Wilders hem in één van zijn laatste talkshows op tv heeft beloofd dat hij staatssecretaris van Mediazaken zou worden als de PVV de grootste partij zou worden. Met maar één doel: om de NPO af te schaffen.

Eén zendertje, de rest wordt afgeschaft

Wilders is nu de grootste, maar Jensen zit nog altijd te wachten op een telefoontje. “Het was zijn belofte. Dit is toch de man waarvan je verwacht dat hij zijn beloftes nakomt. Maar inmiddels zijn we erachter gekomen: dat doet deze man niet. Wat is er gebeurd met Nexit?”

Hij had alvast plannen gemaakt, die hij nu in de prullenbak moet gooien, maar die hij toch graag even wilde bespreken in de Kamer.

Zijn plannen voor de publieke omroep: één zendertje, de rest wordt afgeschaft, en dat is meer om m’n eigen show constant te kunnen uitzenden op de publieke omroep. Er komen een paar andere programma’s, maar die moeten meer een representatie zijn van de maatschappij tegenwoordig.

Sloopkogel door het ‘spuuglelijke’ NOS-gebouw

“Ik zit te denken aan ‘Heel Turkije bakt’. ‘Trans zoekt hond’. ‘Over mijn gevaccineerde lijk’. ‘Flikkers Maastricht’. Het moet veel meer maatschappelijk betrokken zijn. En dat is het nu niet,” grapte Jensen.

Over de voorgenomen bezuiniging van 100 miljoen op de publieke omroep zei hij: “We hebben het gezien met al die seksschandalen, dat geeft de directie per jaar uit aan condooms. Dus dat is niks.”

In de plannen van Jensen staat verder dat meteen de sloopkogel door het ‘spuuglelijke’ NOS-gebouw gaat. “Ik denk om een uurtje of 8 ’s avonds tijdens het Journaal.”

Verbod op 4 woorden

Aangezien de verbouwing van de Tweede Kamer 2 miljard kost, dacht hij dat het slopen van het NOS-gebouw een duur grapje zou worden. “Maar wat blijkt? Er zijn zoveel sloopkogelbedrijven die een hekel hebben aan de NPO, ze willen het gratis doen!”

Ook komt er bij de NPO een verbod op 4 woorden: lockdown, pandemie, door mens veroorzaakte klimaatverandering en over Israël gaan we het even 20 jaar niet hebben.

At your service

Als staatssecretaris van Mediazaken zal Jensen ook de commerciële omroep niet sparen. In zijn plannen staat dat Johan Derksen, die ongevaccineerden wilde uitsluiten van de maatschappij, ‘geliquideerd’ zal worden. “En dan zoals hij het bedoelde bij Thierry. En de dochter, daar gaat een kaars in.”

“Dit is een kleine greep uit de plannen die ik heb als staatssecretaris van Mediazaken. Dit zal gebeuren als FVD de grootste wordt. Die kans is op dit moment net zo groot als de kans dat ik Wimbledon ga winnen dit jaar. Laten we het hopen, want dan sta ik hier als uw staatssecretaris van Mediazaken en dan zeg ik: ik heb er zin an. At your service.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *