Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!

Beoogd minister Marjolein Faber (PVV) neemt afstand van de term ‘omvolking’. In een hoorzitting in de Tweede Kamer zei ze dat ze die term eerder beter niet had kunnen gebruiken.

Faber zei dat ze zorgen heeft over de demografische veranderingen in ons land, maar dat het gebruik van de term ‘omvolking’ onjuist en ongewenst is.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/06/pvv-oogst-kritiek-door-openlijk-afstand-te-nemen-van-omvolking-stelletje-laffe-verraders-1.png

De omvolkingstheorie wordt gezien als een ‘racistische complottheorie’. De AIVD spreekt van ‘een feitelijk onjuiste complottheorie’. Hoe werkt dat precies?

Door een bewuste strategie van de elite wordt de blanke westerse cultuur vervangen door immigranten en mensen van kleur.

Ongelooflijk

Commentator Eva Vlaardingerbroek is woest. “Ongelooflijk. De PVV van Wilders distantieert zich nu openlijk van de term ‘omvolking’. Stelletje laffe verraders,” zegt Vlaardingerbroek, die spijt heeft ooit op Wilders gestemd te hebben.

Reminder: het woord ‘omvolking’ mag alleen gebruikt worden door mensen die daar vóórstander van zijn. Zo schreef Abdelkader Benali in Trouw: ‘van mij kan de omvolking niet snel genoeg gaan’.

PVV-leider Wilders schrijft op X dat Faber ‘net als de PVV helemaal niets heeft met complottheorieën als omvolking’. Op 22 februari 2020 schreef Wilders op datzelfde medium nog: ‘Geen omvolking, geen gelukzoekers, geen welkom voor half Afrika, maar gewoon Nederland weer voor onze eigen mensen’. Zou hij daar nog een actieve herinnering aan hebben?

pvv

Geen 130 op de snelweg, geen Nexit, geen bezem door de NPO en nu ook al geen omvolking meer.

Geassimileerd door de Borg

Wat er nu gebeurt met de PVV, gebeurde eerder met Martin Bosma toen hij Kamervoorzitter werd. Het was alsof hij geassimileerd werd door de Borg.

Toen ze nog voor Ongehoord Nederland werkte, zag Raisa Blommestijn die koerswijziging daar ook. Toen het kabinet werd gevormd, klonk er in de talkshow van de omroep steeds minder kritiek op NSC, BBB en de VVD. Reinette Klever is zowel beoogd PVV-minister als zakelijk directeur van Ongehoord.

“Het was natuurlijk allang duidelijk dat zij eventueel zitting zou gaan nemen in dat kabinet en dat dat ook de koers vanuit ON! zou veranderen,” zei Blommestijn in ‘De Wereld Is Vierkant’. Ze vraagt zich af of de omroep haar straks ook kritisch gaat bevragen.

Klever is de beoogde minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De achterban van ON! vindt dat dat afgeschaft moet worden. Dat vond zij vroeger zelf ook.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
17
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *