Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Het is natuurlijk te gek om los te lopen dat volgende week ingestemd gaat worden, terwijl op dit moment niet duidelijk is wat nou de definitie is van een pandemische noodsituatie. Dat zei BBB-Kamerlid Mona Keijzer in het NPO-programma Ongehoord Nieuws over het pandemieverdrag.

Waarom moet je dat weten? Omdat dat de eerste sleutel is waarmee Tedros, de directeur-generaal van de WHO, kan bepalen dat hij aanbevelingen en maatregelen mag adviseren, aldus Keijzer. “Dat is nog niet eens duidelijk.”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/mona-keijzer-over-pandemieverdrag-het-is-te-gek-om-los-te-lopen-1.png

Dan het verdrag zelf. Wat staat daar in? In een situatie waarin Tedros zegt dat er een pandemische noodsituatie of pandemie is, mag hij gaan adviseren welke maatregelen er zijn.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Dwingen

Verderop in het verdrag valt te lezen dat andere landen Nederland op een gegeven moment via arbitrage kunnen gaan dwingen. Dat wil je voorkomen, en dus hou je je aan de adviezen die Tedros geeft, zei Keijzer. “Dat is hoe dat verdrag in elkaar zit.”

In het verdrag staat ook dat je ‘desinformatie’ en ‘misinformatie’ moet counteren. “Wanneer is iets misinformatie of desinformatie?” vroeg ze.

Dat mag niet meer

“Juist daar waar het gaat over nieuwe ziektemakers – virussen, zoals bijvoorbeeld Covid dat was – mag ik toch hopen dat in ieder geval de wetenschap, maar ook onderzoeksjournalisten daarvan mogen zeggen en mogen vragen wat ze willen,” benadrukte Keijzer. “Dat mag niet meer.”

Ze heeft wel bedongen dat demissionair minister Dijkstra zich onthoudt van het goedkeuren van het onderhandelingsresultaat van het WHO-pandemieverdrag. Dijkstra gaat echter niet de consensus doorbreken. Het besluit om in te stemmen ligt uiteindelijk bij het nieuwe kabinet.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
11
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *