Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!

Er zijn twee vogelgriepvaccins die in de praktijk ‘goed’ werken, meldt het ministerie van Landbouw. Na de zomer komt er een proef met het inenten op pluimveebedrijven.

“Vaccinatie is een belangrijk hulpmiddel om besmettingen van vogelgriep bij gehouden pluimvee terug te dringen,” zei demissionair minister Adema. Vogelgriep houdt Nederland sinds 2021 in zijn greep.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/minister-dijkstra-slaat-vogelgriepvaccins-voor-mensen-in-mijn-god-daar-gaan-we-weer-1.png

Demissionair minister Dijkstra voor Medische Zorg laat weten dat er inmiddels een goedgekeurd vogelgriepvaccin voor mensen is. “Voor nu niet nodig, maar ik vind het belangrijk om overal goed op voorbereid te zijn,” schrijft ze op X. “Daarom leggen we een beperkte voorraad aan in Nederland, die in Europees verband is aangekocht.”

Bittere bijsmaak

Haar uitspraken wekken vooral argwaan op. Dat ‘goed op voorbereid’ heeft een bittere bijsmaak sinds VWS onder het mom van ‘samen tegen corona’ Nederland op slot deed, mondkapjes verplicht stelde in het OV en jonge mensen kort geteste vaccins liet nemen onder het mom van ‘dansen met Janssen’,” merkt huisarts Els van Veen op.

Ze vraagt de minister of de overheid dit goedgekeurde vogelgriepvaccin voor mensen straks ook weer als ‘gave uit Gods hand’ gaat aanprijzen. “En worden we dan ook uitgesloten van de samenleving als we hier liever vanaf zien en op ons immuunsysteem vertrouwen?”

De koningin des doods spreekt tot ons

Eerder zei minister Hugo de Jonge dat het coronavaccin ‘een gave uit Gods hand’ was. “Het is ziek worden of vaccineren,” beweerde hij zonder blikken of blozen.

Waarop schrijfster Merel Moistra zegt: “Wij zien in Hugo de Jonge een werktuig van de duivel die het ‘teken van het beest’ komt brengen.”

“Mijn god, daar gaan we weer,” reageert journalist Eric van de Beek. “De koningin des doods spreekt tot ons.”

Data-analist Cees van den Bos merkt op: “Mooi, de oplossing is er. Nu het probleem nog.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *