Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski maakte maandag haar opwachting in De Slimste Mens. Eerder werd ze uitgeroepen tot ‘het meest digibewuste Kamerlid  van 2022’.

Rajkowski beging in het programma een flater van jewelste. Op de vraag van presentator Philip Freriks hoeveel warmer de aarde mag worden volgens het klimaatverdrag van Parijs uit 2015, antwoordde het Tweede Kamerlid: “Vijf graden?”

In het akkoord van Parijs werd de bovengrens van 2 graden opwarming ten opzichte van het pre-industriële tijdperk vastgelegd. Bovendien werd het streven vastgelegd om de opwarming beperkt te houden tot 1,5 graad.

“Domme Koe BV,” twittert Jan Dijkgraaf.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Belangrijk speerpunt

Hoewel het klimaat een belangrijk speerpunt is van de VVD, hebben ze er ogenschijnlijk weinig kaas van gegeten.

Haar standpunt over klimaat is: “We werken hard om onze CO2-uitstoot omlaag te brengen en klimaatverandering te bestrijden. Internationale samenwerking is daarbij onmisbaar, want Nederland kan het niet alleen. Ook onze energie willen we duurzamer maken.”

Eerder kreeg Rajkowski een stortvloed aan kritiek toen ze in een videoboodschap pleitte voor een ‘online gebiedsverbod’ voor ‘opruiers’.

Democratisch misbaksel

“We zien steeds vaker dat rellen op straat veroorzaakt worden door ophitserij online. En daarom wil de VVD een digitaal gebiedsverbod,” zei ze. Zo’n verbod moet ervoor zorgen dat burgemeesters ‘online kunnen ingrijpen’ en dat ze het oproepen ‘de kop in kunnen drukken’. “En zo houden we samen Nederland veilig,” zei het Kamerlid.

“Geen wonder dat zo’n democratisch misbaksel de door niemand gekozen burgemeester te hulp roept om de burger te muilkorven,” reageerde jurist en senator Theo Hiddema.

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *