Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Jack van Gelder ergerde zich tijdens de eerste uitzending van De Oranjezomer in 2024 groen en geel aan Frans Timmermans.

“Ik erger me gewoon aan die tuinkabouter,” zei hij naar aanleiding van een ongemakkelijk fragment over de GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter. “Ik vind het echt verschrikkelijk!”

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/jack-van-gelder-fileert-timmermans-ik-erger-me-aan-die-tuinkabouter-verschrikkelijk-1.png
[embedded content]
Twee lulletjes

“De situatie waarin we in Nederland zitten, zowel qua kiezers die een bepaalde richting op willen, als de economie, als het onderwijs – je hebt twee jongetjes in die Kamer zitten: Jetten en Klaver. Als wij vroeger op straat voetbalden […] dan ging je oppoten, wie bij wie kwam. En op een gegeven moment bleven er twee lulletjes over. En dan zei je: neem jij die en jij die. Ik denk als ik nu een partijtje zou voetballen, zeg ik tegen die tegenpartij: neem ze alle twee,” vervolgde Van Gelder.

Ga even lekker in je hoek zitten

Het is zo kinderachtig. Die Jetten die nu zegt: er staat niets over onderwijs in [het hoofdlijnenakkoord], dat vind ik een enorme fout. Daar heeft hij wel gelijk in, maar dat komt op pagina 26 tot 150 bij wijze van spreken, aldus Van Gelder.

“Maar het onderwijs is in deze situatie beland na één bewindsvrouw van de PvdA – Bussemaker – vervolgens Van Engelshoven en nu Dijkgraaf. Ze geven [iedereen] overal de schuld van, maar zij hebben een puinhoop achtergelaten op allerlei vlak. Dus ik zou zeggen: ga even lekker in je hoek zitten, doe even rustig, laat iemand anders proberen dit land weer op orde te krijgen. Dat is toch niet zo gek?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....