Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

De Nederlandse regering stuurt zeven bewindslieden naar Davos voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum, waaronder premier Rutte en ministers Hoekstra en Kaag. Het is een plek waar invloedrijke mensen elkaar op een informelere manier treffen, wat de kritiek oplevert dat het WEF in het geheim te veel macht uitoefent.

“Wat ze daar bespreken – vierdaagse werkweek, afschaffen van cash geld, afschaffen van eigendomsrecht, de volgende pandemie, The Great Reset – is geheim,” stelt Kamerlid Wybren van Haga (BVNL). “Notulen worden niet verstrekt?!”

Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) voegt toe: “Toch bezwaarlijk dat kernleden van het kabinet naar Davos reizen; in een parlementaire week en evenmin verslag uitbrengen van wat ze doen.” Volgens Eppink ondermijnt dat de democratie.

Dat is ‘veel’

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad deed premier Rutte complottheorieën over Davos en de Bilderbergconferentie af als ‘onzin’. Maar het is ‘uiteindelijk ook een keuze’ van iemand om in een complottheorie te geloven, aldus Rutte.

Ruim één op de vijf Nederlanders gelooft dat een kleine groep mensen in het geheim belangrijke besluiten neemt in de wereldpolitiek. Dat is ‘veel’, zei Rutte. De theorieën gaan vaak over een geheime elite, die feiten verdraait of verzwijgt om een eigen doel te behalen.

Letterlijk feiten

De ‘complottheorieën’ die […] worden genoemd, zijn gewoon letterlijk feiten, reageert jurist Sietske Bergsma. Over Davos zegt ze: “Hij blijft daar heengaan om instructies te krijgen. Misschien krijgt hij dit jaar weer eens een nieuwe tas, die oude moet toch al versleten zijn.”

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) haakt hierop in: “Voorlopig zijn er de afgelopen jaren meer ‘complottheorieën’ uitgekomen dan beloftes van Mark Rutte.”

4.9
74
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *