Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

In de jongste versie van het nieuwe pandemieverdrag van de WHO wordt voor het eerst gesproken over een ‘global health emergency workforce’ oftewel een internationaal corps van ‘gezondheidswerkers’, dat kan worden ingezet voor ‘het bestrijden van pandemieën’, ontdekten Elze van Hamelen en Karel Beckman. In eerdere concepten was hiervan nog geen sprake.

Dit is precies het voorstel dat miljardair Bill Gates, de grootste particuliere geldschieter van de WHO, vorig jaar deed. In een opiniestuk in de New York Times over de volgende pandemie schreef de oprichter van Microsoft dat er een internationaal ‘zorgleger’ moet komen om ‘bedreigingen’ het hoofd te bieden.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/dit-uiterst-problematische-voorstel-van-bill-gates-lijkt-nu-stilletjes-te-worden-opgenomen-in-who-pandemieverdrag-1.png

Hij voegde toe dat de wereld ‘een goed gefinancierd systeem nodig heeft’ dat ogenblikkelijk kan worden ingezet ‘wanneer er dreigingen zijn’.

Uiterst problematisch

In 2022 lanceerde de WHO al de Emergency Medical Teams 2030 Strategy, die voorziet in de oprichting van een internationaal zorgleger, schrijven Van Hamelen en Beckman in De Andere Krant. Dit corps gaat oefeningen en simulaties houden als voorbereiding op de volgende pandemie.

“Het plan van Bill Gates lijkt nu, stilletjes, te worden geïntroduceerd in het beoogde internationale pandemieverdrag.”

Volgens de Australische arts David Bell, die negen jaar voor de WHO werkte, is dit voorstel ‘uiterst problematisch’. Hij vergelijkt zo’n ‘gezondheidsleger’ met de militaire ‘vredesmissies’ van de VN.

Medisch fascisme

Bell vermoedt dat het corps zal worden ingezet in kleinere landen als ze niet voldoende meewerken met de WHO-maatregelen. In theorie zou het ingezet kunnen worden om de maatregelen af te dwingen. “Dit is iets waarmee de WHO niets te maken hoort te hebben,” vindt de arts.

Hij waarschuwt dat de WHO bezig is een ‘soort medisch fascisme’ uit te rollen, dat alleen ten goede zal komen aan de farmaceutische industrie.

Lees hier verder.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *