Zuid-Korea werd geprezen als kampioen coronabestrijding. Het land deed het veel beter dan de meeste Europese landen. Toen kwam het vaccin. Donderdag liet Zuid-Korea weten strengere afstandsregels in te stellen aangezien het aantal nieuwe ‘besmettingen’ en ernstige ‘gevallen’ door het dak gaat.

Vanaf 2 januari zijn bijeenkomsten beperkt tot vier – volledig gevaccineerde – mensen en moeten restaurants en cafés om 21.00 uur sluiten. Bioscopen en internetcafés moeten om 22.00 uur dicht. Ongevaccineerden mogen alleen in hun eentje buiten de deur eten. Het gaat om de strengste coronabeperkingen sinds de start van de coronapandemie.

Vervijfvoudigd

Het aantal ernstige gevallen heeft een recordhoogte bereikt. Daarnaast worden er heel veel ‘doorbraakinfecties’ geregistreerd.

Het Zuid-Koreaanse RIVM registreerde woensdag 7622 nieuwe gevallen. Vorige week werden er voor het eerst meer dan 7000 gevallen gemeld. Meer dan 92 procent van de Zuid-Koreaanse volwassenen is volledig gevaccineerd. Dat terwijl het aantal nieuwe gevallen sinds afgelopen maand bijna is vervijfvoudigd. Het aantal ernstige gevallen is verdrievoudigd.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet