Het OMT wil dat mondkapjes ook in drukke publieke buitenruimtes worden gedragen, Het gaat daarbij om plekken waar geen afstand kan worden gehouden, zoals winkelstraten, drukke markten en demonstraties, staat in het advies.

Daarnaast adviseert het OMT mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes, zoals universiteiten, sportinstellingen of bedrijven. Alleen tijdens het eten, drinken of sporten mag het mondkapje af. Het OMT heeft het expliciet over ‘medische mondneusmaskers’.

Slaat nergens op

Het advies stuit op veel onbegrip. “Het OMT heeft het keer op keer niet bij het rechte eind. Met dit nieuwe mondkapjesadvies wordt er opnieuw gekozen om wetenschappelijk inzicht terzijde te schuiven. Het in stand houden van mondkapjes en de uitbreiding daarvan slaat dan ook nergens op,” zegt Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga.

“Wie zegt de ongekozen technocraten van het OMT de wacht aan? Nu weer dat totaal belachelijke advies over medische mondkapjes in de buitenlucht,” schrijft jurist en filosoof Raisa Blommestijn.

Nul

Forum voor Democratie reageert: “Wéér wordt een achterhaalde maatregel tegen beter weten in nóg breder doorgevoerd. Iedereen weet: een mondkapje werkt niet tegen de verspreiding van corona en is daarnaast asociaal, ziekmakend en vervuilend.”

PVV-Kamerlid Fleur Agema trekt fel van leer. “Totaal idioot! Week op week meldt het RIVM nul buitensettings als het gaat om plekken waar mensen vermoedelijk besmet raakten. Nul. Nul wetenschappelijke proportionaliteit. Dit is hoe je je draagvlak kwijtraakt. Hou op!” twittert ze.

4.9
19
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet