Farid Azarkan, partijleider en fractievoorzitter van Denk, heeft in maart dit jaar de coronaregels geschonden, schrijft Nynke de Zoeten voor Nieuwsuur. “Azarkan was positief getest, maar ging desondanks naar de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. Ook nam hij deel aan het daaropvolgende debat.”

Azarkan reageert op social media: “Dit is vals. Ik heb na de uitslag een uur overleg gehad met medici omdat ik totaal geen klachten had en me kiplekker voelde. Ik heb je ook verteld dat ik me daarna twee keer heb laten testen. Twee keer negatief. Azarkan was dus helemaal niet positief in de Kamer.”

De reactie van De Zoeten: “Je weet dat dit niet waar is. We hebben 11 dagen terug uitvoerig met je gesproken. Je hebt nooit gezegd dat je later negatief testte. Ook niet in de officiële reactie.”

Je liegt dat je barst

“Ik heb jou verteld dat ik twee keer negatief getest ben. Ik zag aan je dat dat je overviel. In Amsterdam bij een kliniek. Je liegt dat je barst! Jokkebrok,” zegt Azarkan.

“Waarom deze rancuneuze journalist van Nieuwsuur dan toch valse riooljournalistiek brengt? Zou het te maken kunnen hebben met de kritische houding van Denk ten opzichte van het coronabeleid van Rutte en Hugo de Jonge?” vraagt Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu. “Of heeft Nieuwsuur een appeltje te schillen met Azarkan?”

“Wat een nare bende bij Nieuwsuur,” voegt hij toe. “Goede journalistiek is me dierbaar, maar riooljournalistiek is gewoon abject!”

Beetje in de war daar

Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars zei in de uitzending: “Natuurlijk hebben we uitvoerig contact gehad met Azarkan en met zijn woordvoerder. Ze wilden geen reactie geven en niet inhoudelijk op de zaak ingaan.”

Dat terwijl Denk De Zoeten wel een reactie heeft gestuurd. “Nieuwsuur niet correct. Wat een niveau. Beetje in de war daar,” schrijft Denk-persvoorlichter Abdellah Dami.

“Jullie worden te kritisch,” zegt journalist Annelies Strikkers tegen Azarkan.

4.8
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet