Welkom, welkom, lief mens, wat fijn om je op deze mooie dag weer te kunnen spreken. Wat kunnen we je vandaag vertellen om je te helpen het leven lichter en leuker in te laten zien?

gelukkigZoals we al meerdere keren hebben aangegeven is het belangrijk om in de hogere vibratie te zijn, door de dingen te doen die je leuk vindt, waar je blij en gelukkig van wordt. Vanuit die hogere vibratie kun je je wereld vormgeven.

Wat als je je niet happy voelt?

Je moet begrijpen dat je gedachten de triggers zijn voor je emoties, en hoe je je voelt bepaalt vervolgens in welke vibratie je bent. Wanneer je merkt dat je je niet prettig voelt, somber, niet blij, of erger nog, misschien zelfs gedeprimeerd, boos of ongelukkig, dan ligt de oorsprong hiervoor altijd in je gedachten.

In die gevallen is het belangrijk dat je gaat kijken ‘wat dénk ik nu eigenlijk?’ Wat zijn de gedachten die er in je hoofd rondgaan die maken dat je je niet fijn voelt?

Wat is in het NU zijn?

Een belangrijke oefening om hier achter te komen is door in het NU te zijn. Kijk om je heen, en gebruik al je zintuigen om te voelen hoe het in het NU is.

Alles wat je ziet, hoort, ruikt, voelt en/of proeft geeft weer waar je op dit moment bent. En dat je kunt ervaren wat dit moment voor jou is. Zit je op de bank, op een stoel, of sta je achter een werkbank, een keukenblad, of ben je in een winkel en heb je een winkelmandje in je handen?

Wanneer je in het nu bent, ben je je bewust van de dingen in je directe omgeving. Van alles wat je zintuigen doorgeven. En dáár focus je op.

De illusies van verleden en toekomst

En als je in het moment bent, zul je al snel merken dat er geen ruimte is om met je gedachten ergens anders te zijn. Want zodra je afdwaalt met je gedachten… ben je niet meer in het nu!

niet in het nuDan zit je of in het verleden, of in de toekomst. Beiden zijn illusies. Het verleden is een nu-moment dat is geweest, het is er niet meer. En de toekomst is een nu-moment dat nog moet komen, en dat er ongetwijfeld anders uit zal zien dan wat jij in je gedachten kunt bedenken.

Dus je zult je op het nu moeten concentreren. En elke gedachte die afleidt van het nu-moment, wijs je vriendelijk af. En je blijft focussen op het moment dat daadwerkelijk nu is.

Speel hiermee, ga hiermee oefenen.

Word de baas over je ego

Waarom is het ‘nu’, het in het moment zijn, zo belangrijk? Omdat er niets anders bestaat. Je ego, je denkmachine, wil niet in het nu zijn. Die probeert doorlopend met afleidende gedachten om je elders te krijgen. In het nu-moment is namelijk geen ruimte voor het ego, althans, véél minder ruimte.

En het ego is altijd bang om in het ‘niets’ te zullen verdwijnen, niet erkend te worden, op te houden te bestaan. Dáárom zijn je gedachten zo vaak in het verleden of in de toekomst en niet in het moment!

egoEn wanneer je niet de controle over je gedachten, je denkmachine, je ego, terugpakt, ben je een slaaf geworden van je ego. Dan is het je ego die de lakens uitdeelt, en ben jij overgeleverd aan de willekeur aan gedachten, angsten, frustraties, enzovoort, die het ego je toewerpt om je maar bezig te houden en vooral uit het nu te houden.

Zodra je dit herkent en ermee aan de slag gaat, zul je zien dat je je beter gaat voelen. Dat het kiezen van betere gedachten makkelijk wordt, en dat de ego-gedachten steeds minder frequent worden, minder indringend en met veel minder invloed op je dagelijks leven.

Dáárom zeggen we altijd dat je in het NU moet zijn.

Maak je gedachten stil en luister

We hopen dat we je hiermee wat handvaten hebben kunnen geven om je leven leuker en lichter te maken.

Wij houden van jou zoals we van de hele mensheid houden. We zijn er altijd voor je, en je kunt ons ook zelf altijd vragen stellen. Wanneer je je gedachten stil maakt, zul je ons via jouw innerlijke stem kunnen horen.

Ieder mens is een kanaal, een channel, voor de innerlijke wijsheid die al in ieder mens is opgeslagen. Wij zijn jij, jij bent ons, alles is één, alles is Source, de Bron.

Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en hiermee zijn we voor vandaag compleet.

3.2
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet