Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei dinsdag tijdens het coronadebat in de Eerste Kamer dat er niet op iedere hoek van de straat boa’s komen te staan. “Je kunt ze niet in alle kroegen laten controleren. Daar hebben we gewoon de mensen niet voor, dus we doen dat risicogericht en steekproefsgewijs,” zei Grapperhaus.

Hij wees erop dat er inmiddels ‘ook echt regelmatig’ ondernemingen worden gesloten omdat bij het werken met mystery guests blijkt dat er niet of veel te weinig wordt gecontroleerd.

Kliklijnen

Eerste Kamerlid Reina de Bruijn-Wezeman (VVD) was er niet gerust op. “Even over die controle. Wij bezoeken allemaal horecagelegenheden. Bij de één wordt het allemaal keurig netjes gecontroleerd, maar bij de ander niet. Ik neem als burger mijn verantwoordelijkheid, en dan zeg ik: ik ga daar in ieder geval niet naar binnen. Maar het voelt toch niet fijn als ik die boodschap nergens kwijt kan,” zei ze.

“Je kunt wel zeggen: dan zijn er weer kliklijnen en zo. Maar ik zou eigenlijk willen vragen: waar kan ik de boodschap kwijt als ik het gewoon zie?” vroeg De Bruijn-Wezeman.

Niet de taak van burgers

“Mevrouw Prins noemde een voorbeeld van een onderneming die wél controleert, en die zijn klandizie verliest aan de overbuurman die niet controleert. Waar kunnen wij als verantwoordelijke burgers dat soort boodschappen kwijt als we echt zien dat er ergens niet gecontroleerd wordt?” vroeg ze.

Er kan natuurlijk aangifte worden gedaan, maar ik vind dat niet de taak van burgers. Want dan word je ook vrij kwetsbaar in deze toch al af en toe wat op spanning staande maatschappij, antwoordde minister Grapperhaus.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet