In de wijk Heilust in Kerkrade schommelt de vaccinatiegraad rond de 30 procent. Nieuwsuur bracht een bezoek aan de wijk en sprak met een huisarts die vertelde dat ze ‘net nog de GGD heeft gebeld om door te geven dat één van haar patiënten is overleden aan corona’.

“Een vrouw van 39, niet gevaccineerd,” zei huisarts Donna Landers. “Als ze zich had laten vaccineren, dan was ze niet zo ernstig ziek geworden en was ze er niet aan overleden.” Na de uitzending ontstond er veel commotie. Nieuwsuur verklaarde dat de opnames – waarbij de huisarts het sterfgeval meldt bij de GGD – in scène waren gezet.

Journalist Annelies Strikkers besloot zich in de zaak te verdiepen en probeerde de identiteit van de overleden vrouw te achterhalen. “Samen zijn we de zaak gaan uitpluizen en we hebben niet één, niet twee, nee een opeenstapeling van rariteiten, feitelijke onjuistheden en onwaarheden gevonden,” zegt programmamaker Flavio Pasquino van Blckbx.tv.

Dan ga je dat niet checken?

Hij belde met Nieuwsuur-verslaggever Hein Jansen. “Jij hebt gemeld dat er iemand is overleden áán corona en dat diegene nog geleefd zou hebben als ze het vaccin had genomen,” zei Pasquino tegen hem.

“De GGD én het RIVM én de huisarts én de gemeentelijke dienst van Kerkrade bij monde van de burgemeester beamen dat dit een coronadode is,” reageerde Jansen.

“En dan is het waar? Dan ga je dat niet checken?” vroeg Pasquino. “Bij wie moet ik dat checken?” vroeg de Nieuwsuur-verslaggever.

Dat kun je toch niet maken?

Pasquino zei een persoon te hebben gevonden die matcht met het profiel, maar waarvan je 100 procent zeker kunt zeggen dat ze is overleden aan onderliggend lijden. “En dat ze misschien PCR-positief is, dat zou best kunnen, maar dat is toch wel echt een ander verhaal.”

“Daar gaat het mij om, dat er een angstverhaal wordt geschapen, terwijl er een heel ander verhaal verteld had moeten worden,” zei hij. Jansen: “Nou ja, dat is jouw mening dan.”

Pasquino: “Dat is toch jullie taak om dat goed te brengen? Heel Nederland wordt bang gemaakt dat er iemand van 39 is overleden die waarschijnlijk al terminaal was. Dat kun je toch niet maken?”

4.6
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!