Nils Melzer, de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, heeft slachtoffers en getuigen van het buitensporige politiegeweld tijdens het coronaprotest in Amsterdam opgeroepen zich te melden. Hij heeft zich ook in buitengewoon harde bewoordingen uitgesproken over het politiegeweld dat op 14 maart vorig jaar tijdens een coronademonstratie is toegepast op het Malieveld in Den Haag.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels besloten om twee agenten te vervolgen die tijdens die demonstratie ‘niet-proportioneel’ geweld gebruikten bij de arrestatie van een demonstrant. De man hield daar onder meer verwondingen aan zijn hoofd aan over. Daarnaast werd hij gebeten door een politiehond.

Eén van de meest walgelijke voorbeelden

Toen hij op de grond lag, werd hij door twee agenten met een wapenstok geslagen. Hij belandde vervolgens in het ziekenhuis. Een derde agent is aangemerkt als ‘verdachte’.

Melzer is woest en vindt dat ook de leidinggevenden van de agenten vervolgd moeten worden. Hij wendt zich op social media tot het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken: “Dit is één van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd!” twittert hij.

Martelpraktijken

“Deze agenten en hun leidinggevenden moeten worden vervolgd voor hun martelpraktijken!” schrijft Melzer. Hij kondigt aan op korte termijn een officieel protestbericht te sturen.

“Aan deze barbaarsheid moet nu een einde komen!” aldus de VN-rapporteur.

Advocaat Bart Maes reageert: “Goh, dit is van een UN official. Goed gedaan hoor Amsterdam, politie, marechaussee! Jullie staan er mooi op. Misschien toch ook even nadenken over de inzet van hondjes.” Tegen het OM zegt Maes: “Aangifte volgt.”

4.9
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet