Verpleegkundige Nadia is bewust niet gevaccineerd en draagt in het dagelijks leven geen mondkapje. Ze werkt al ruim een jaar met coronapatiënten, als buddy op de IC en ook is ze korte tijd werkzaam geweest op de spoedeisende hulpafdeling.

In een ervaringsverhaal dat is gepubliceerd op de website van Zorgmedewerkers Verenigd schrijft ze dat ze zich oprecht zorgen maakt over de toekomst. Personeel loopt weg uit de zorg, komt in de ziektewet en er is weinig nieuwe aanwinst.

“Waarom gaat er zoveel geld naar boa’s en GGD-teststraten en niet naar de zorg?” vraagt Nadia. “Waarom moet de hele maatschappij op slot? De gevolgen hiervan zijn niet te beschrijven. De impact hiervan is onomkeerbaar.”

Het is niet oké om mensen uit te sluiten

De verpleegkundige wordt nu steeds geconfronteerd met de vraag of patiënten al dan niet gevaccineerd zijn. Dat terwijl ze zowel gevaccineerde als ongevaccineerde patiënten ziet.

“Ik ben ruim 10 jaar verpleegkundige en heb nog nooit onderscheid gemaakt tussen de diversiteit aan patiënten. Waarom maakt dit nu wel uit?” vraagt ze. “Discriminatie wordt niet geaccepteerd, waarom accepteren we deze vorm van discriminatie dan wel? Het is niet oké om mensen uit te sluiten.”

Stop deze waanzin en angstcultuur

Nadia zegt dat ze vertrouwt op haar eigen gezondheid en geen (experimenteel) vaccin neemt. “Voorkom de tweedeling, stop de QR, samen staan we sterker. Stop deze waanzin en angstcultuur.”

“We moeten hier echt mee stoppen, het maakt onze hele samenleving kapot!”

Zorgmedewerkers Verenigd is een onafhankelijke non-profitorganisatie die bestaat uit een groep zorgmedewerkers uit vele sectoren van de gezondheidszorg.

4.6
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet