Klara, verpleegkundige op de hartbewaking, merkt dat er meer jonge patiënten – vanaf 35 jaar – op haar afdeling komen met problemen die zeer goed kunnen passen bij een bijwerking van het experimentele vaccin. Denk daarbij aan myocarditis en pericarditis.

Er worden mensen binnengebracht met pijn op de borst en flink verhoogde troponines (bloedwaarden die hartschade aantonen, red.). Klara werkt op een acute afdeling waar patiënten gepland en met spoed via de ambulancedienst worden binnengebracht.

Helaas wordt niet standaard naar de prikstatus gevraagd bij binnenkomst in het ziekenhuis. Daarnaast is er geen opdracht gegeven om mogelijke bijwerkingen te monitoren, dus gebeurt het ook niet, laat Klara weten aan Zorgmedewerkers Verenigd, een groep verpleegkundigen en verzorgenden uit vele sectoren van de gezondheidszorg.

De enige

“De interesse lijkt er niet te zijn. Er zal dus pas meer inzicht komen als de cijfers na maanden eindelijk geanalyseerd gaan worden en bepaalde zaken eruit zullen springen,” schrijft de verpleegkundige.

Ze zegt dat iedereen op haar afdeling het experimentele vaccin heeft genomen: enkele collega’s kregen vlak na de prik corona, één collega heeft nu de ziekte van Lyme en een andere collega heeft een flinke longontsteking gehad. Klara is de enige die niet is gezwicht.

Niet toegeven aan indirecte dwang

“Iedereen hoor ik hoesten en klagen over allerlei gezondheidsklachten terwijl dat voorheen niet zo was. Niemand is echt fit,” zegt de verpleegkundige. “Hopelijk gaan steeds meer mensen door deze verhalen inzien dat het niet klopt wat er gebeurt en gaan ze vragen stellen. Ook al denk je dat je niets kunt doen: niet toegeven aan de indirecte dwang is al heel veel!”

Zorgmedewerkers Verenigd maakt zich zorgen over de gevolgen van alle coronamaatregelen op het algeheel welbevinden en de fysieke gezondheid van de samenleving. “Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ons hebben verenigd om onze stem te laten horen.”

4.8
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet