Britse parlementsleden hebben gezegd dat het ‘schandalig’ zou zijn als zij een coronavaccinpaspoort moeten tonen om toegang te kunnen krijgen tot het Lagerhuis, de Britse Tweede Kamer. Gewone Britten moeten een dergelijk paspoort binnenkort laten zien om nachtclubs en andere ‘drukke locaties’ binnen te komen.

Aangezien het Lagerhuis 650 zetels telt, zou het technisch gesproken kunnen worden gezien als een drukke locatie. Parlementslid Mark Harper zei dat het schandalig zou zijn als leden van het parlement eerst een medische procedure moeten ondergaan om naar binnen te mogen.

Vaccinatiepaspoort geldt niet voor parlementsleden

Hij riep voorzitter Lindsay Hoyle op om zoiets niet toe te staan. Die zei geen aanwijzingen te hebben dat de overheid een vaccinatiepaspoort ook wil laten gelden voor het Lagerhuis. “Niets houdt een lid tegen om hier binnen te komen, u heeft het recht om dit Huis te betreden,” zei Hoyle.

“De overheid heeft niet van zich laten horen. Ik verwacht ook niet dat ze iets van zich zullen laten horen. Wat mij betreft geldt het [vaccinatiepaspoort] niet voor leden,” benadrukte hij.

Hellend vlak

Parlementslid Charles Walker zei tegen Sky News dat hij tegen verplichte coronapassen zou stemmen. We begeven ons hiermee op een hellend vlak omdat ze vervolgens op grotere schaal uitgerold kunnen worden, aldus Sir Walker.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Jason

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte !!!

Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL

Hartelijk welkom ! je inschijving is binnen,

Er is een 404tje op getreden sorry.

Het nieuws, maar dan anders. will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.