Een vaccinatielocatie in Groningen is donderdagochtend enige tijd ontruimd geweest. Het gaat om de locatie aan de Osloweg. Volgens een woordvoerder van GGD Groningen ‘heeft zich een onvoorziene situatie voorgedaan’. Vanwege de ‘privacyregelgeving’ kan ik er verder niets over zeggen, aldus de zegsvrouw.

Omstreeks 10.30 uur ging de priklocatie weer open. Getuigen zeggen dat iemand ter plaatse onwel is geworden, meldt OOG TV. Volgens bezoekers was een reanimatie de reden van de ontruiming, voegt RTV Noord toe.

1000 meldingen over bijwerkingen per dag

Bijwerkingencentrum Lareb ontvangt op dit moment zo’n 1000 meldingen per dag van bijwerkingen na de boosterprik, op sommige dagen zelfs 2500. Dat zijn er meer dan vorig jaar op het hoogtepunt van de prikcampagne.

Toen kwamen er op de hoogtepunten zo’n 1000 meldingen per dag binnen, met uitschieters naar 1500. Mensen maken nu vooral melding van opgezwollen lymfeklieren. Bij het vaccin van Moderna staat opgezette lymfeklieren al tussen de meest gemelde bijwerkingen.

Aanzienlijk minder

De piek van de boosterprikcampagne is duidelijk voorbij. Het aantal afspraken dat er voor de komende weken gepland staat, is ‘aanzienlijk minder’, zegt een woordvoerster van de GGD. Zo’n 6,5 miljoen volwassenen in Nederland zouden inmiddels een boostervaccin hebben gehad. Dat is 45,2 procent van alle volwassenen.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet