Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Urk heeft een dringende oproep gestuurd naar minister-president Mark Rutte. In de brief valt te lezen dat de situatie ‘oneerlijk en onhoudbaar’ is voor de ondernemers op Urk en voor steeds meer tweespalt zorgt in de samenleving.

“Daarnaast is er al een tijd sprake van dat het demissionaire kabinet bezig was met voorbereiding van wetgeving om de 2G-regel in te voeren in de horeca en bij evenementen,” schrijft het college. “Dat zou inhouden dat alleen mensen die gevaccineerd zijn tegen corona of ervan zijn genezen, dan nog een QR-code kunnen krijgen.”

Onuitvoerbaar

“Dit brengt onnodige polarisatie in onze Urker samenleving. Bovendien is de vaccinatiegraad op Urk dusdanig laag, dat de 2G-regel de facto betekent dat een fors deel van onze samenleving uitgesloten wordt,” staat in de brief.

“Wij zijn hierop tegen. Mochten die plannen doorgang vinden, dan kunnen we u nu al melden dat die voorliggende plannen onuitvoerbaar zijn voor de gemeente Urk. De keuzevrijheid van het individu moet altijd gerespecteerd worden,” schrijven de burgemeester en wethouders aan Rutte.

Noodbel

Gemeente Urk hoopt met het uitbrengen van deze noodkreet dat het nieuwe kabinet komt met een alternatief, mocht de 2G-regel ingevoerd worden. Urk staat niet alleen in deze noodkreet. Steeds meer gemeenten trekken bij de premier aan de noodbel. Eerder ontving Rutte brieven van gemeenten zoals Veenendaal, Katwijk en Barneveld.

[Urk]

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet