Foto ter illustratie

Ik heb erover getwijfeld of ik wel of niet iets zou posten omdat het zo’n controversieel onderwerp is, maar ik heb het gevoel dat ik het moet doen… als ik een klein lichtje kan werpen op een situatie die ik had kunnen vermijden, hoop ik dat ik iemand anders kan helpen om te vermijden wat ik nu doormaak, schrijft Tapestry.

Dit bericht is in geen geval bedoeld om iemand anders tot een bepaalde beslissing te verleiden, maar gewoon om te zeggen: doe alsjeblieft je onderzoek voordat je iemand toestaat je te prikken met een vreemde stof die een levensredder kan zijn, of een levensveranderende nachtmerrie.

Dus hier gaat ie: op 24 juni stond ik vrijwillig toe dat iemand mij een jon j [Jansen&Jansen, red.] gaf (ik moet een speciale formulering gebruiken om niet geblokkeerd of in diskrediet gebracht te worden op social media omdat ik mijn waarheid spreek). Ik wilde weer zorgeloos kunnen reizen, mijn geliefden beschermen tegen het oplopen van iets, je weet wel, al die dingen die constant in ons hoofd worden gepompt.

Toen ik daar binnenliep, zei mijn gevoel dat ik me moest omdraaien en maken dat ik wegkwam. Ik luisterde niet.

Ik kreeg de poke [prik, red.] , wachtte 30 minuten voordat ik naar huis werd gereden. Voelde me een beetje flauw, en op weg naar huis merkte ik dat mijn tanden gevoelloos aanvoelden… en toen mijn wangen… en toen begonnen mijn armen te tintelen. Toen de hoofdpijn… (let wel, ik heb nog nooit hoofdpijn gehad die niet gerelateerd was aan een zelf veroorzaakte kater). Er werd me verteld me geen zorgen te maken, het hoort allemaal bij de simpele, tijdelijke bijwerkingen.

Mijn oogballen deden pijn, alsof iemand me in de ogen sloeg… en mijn zicht was wazig en sprong rond met dubbel zicht. Mijn huid voelde op mijn armen extreem heet aan , alsof ik verbrand was door de zon. Ik was duizelig, had pijn op de borst en kortademigheid. Petechia uitslag op mijn buik. Naarmate de dagen vorderden, begon ik me beter te voelen met onderbroken pijnen waarvan ik hoopte en bad dat ze zouden verdwijnen. Ik begon dagelijks op video alles te documenteren, omdat ik dacht dat ik zou sterven… en mijn favoriete beschrijving van elke dag was dat ik me voelde alsof ik een vreselijke kater had met tintelingen/gevoelloosheid en extreme gewrichtspijn.

Snel vooruit naar 3 dagen geleden. De ochtend bracht ik door bij mijn huisarts om bloed te laten prikken voor mijn vreemde problemen… later die dag zat ik bij een autohandelaar met Tink die op het punt stond een nieuwe auto te kopen en ik begon me vreemd te voelen… de tintelingen begonnen bij mijn tanden/ tandvlees, gingen naar mijn armen en toen naar mijn benen. Ik kon niet praten… kon niet lopen… moest gaan liggen in een autowinkel met iedereen die naar me staarde.

Alles klonk als een echo/droom. Uiteindelijk kon ik tegen Tink zeggen dat ze me naar de eerste hulp moest brengen omdat ik dacht dat ik bewusteloos zou vallen. Gelukkig was het aan de overkant van de straat. Ze reden me naar binnen, begon te trillen maar ik had het niet koud… mijn bloeddruk schoot omhoog naar bijna 160/95 (mijn normale bloeddruk is 110/70) Ze deden een EKG (goed) bloedonderzoek (goed) de dokters wisten niet wat er aan de hand was en konden alleen maar voorstellen dat ik naar een poke specialist zou gaan en een neuroloog voor door poke veroorzaakte problemen.

Uiteindelijk ontslagen en sindsdien heb ik nog 2 aanvallen gehad, maar lang niet zo ernstig. Ik vrees nu voor een leven van tests en doktersbezoeken om te proberen dit uit te zoeken zodat ik weer een normaal leven kan leiden, aangezien ik me sinds 24 juni niet goed heb gevoeld. De gratis poke gaat me duizenden aan medische zorg kosten… maar alles wat ik wil is mijn leven terug.

De moraal van mijn verhaal: kijk eerst naar de goede en slechte kanten van je persoonlijke situatie voordat je dit ding krijgt… er is zoveel informatie die wordt achtergehouden over de bijwerkingen… dus je moet echt graven om het te vinden. Ik ben nu eerlijk gezegd bang voor mijn toekomst, want dit spul is geen grapje. Als het eenmaal in je zit, is er geen weg meer terug… dus zorg ervoor dat het voor jou het risico waard is. Deze “extreem zeldzame bijwerkingen” zijn niet zo zeldzaam als ons wordt verteld.

UPDATE: Het is 5 weken geleden sinds de prik, en 2 weken sinds de ER schrik… en ik begin eindelijk meer normale uren in een dag te zien dan niet… dus ik ben optimistisch dat deze trend zich zal voortzetten. Ik heb me volgepropt met vitaminen/smoothies/pijnnaald thee/ en doe op goede dagen lichte oefeningen om mijn bloed te laten stromen. Ik heb nog steeds gewrichtspijn, branderige/temperatuurgevoelige huidplekken, hoofdpijn en benauwdheid, maar de tintelingen en het gevoel van duizeligheid zijn aanzienlijk afgenomen, en dat waren voor mij de meest traumatische dingen. Ik wil diegenen (zooo velen) bedanken voor het bereiken van mij met hun verhalen – het helpt om elkaar hoop te geven in dat we niet alleen zijn.

UPDATE: huisarts heeft me doorverwezen naar neuroloog met mogelijk perifere neuropathie.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Vader in ziekenhuis verlamd door eerste Covid-vaccin blijft sms’jes ontvangen over tweede prik

Volg Frontnieuws op Telegram

2 gedachte over “Toen ik daar binnenliep, zei mijn gevoel dat ik me moest omdraaien en maken dat ik wegkwam. Ik luisterde niet”

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet