De Chinese staatskrant Global Times heeft George Soros, waar Sigrid Kaag vorig jaar nog vol lof over sprak in de Tweede Kamer, een ‘mondiale economische terrorist’ genoemd.

De krant reageerde daarmee op een uitspraak van de miljardair, die in een opiniestuk in de Wall Street Journal had geschreven dat de recente investeringen van BlackRock in China een ‘grote vergissing’ zijn.

De Global Times schreef op haar beurt dat Human Rights Watch, dat wordt gefinancierd door de Open Society Foundations van Soros, ‘geruchten’ heeft verspreid over Hongkong en de oorsprong van de coronapandemie.

Kleurenrevolutie in Hongkong

De krant claimde ook dat de miljardair samenzweerde met Apple Daily-oprichter Jimmy Lai om in 2019 een ‘kleurenrevolutie’ in Hongkong te ontketenen. Volgens de Global Times is hij ‘de kwaadaardigste persoon ter wereld’ en ‘de zoon van satan’.

Het is niet voor het eerst dat de miljardair in verband wordt gebracht met de duivel. Enkele jaren geleden zei de Hongaarse staatssecretaris van energie Andras Aradszki tijdens een speech dat Soros ‘satan’ is.

Gedoemd te mislukken

Het artikel van de Global Times werd gretig overgenomen door allerlei websites en geciteerd door media in Hongkong en Taiwan.

De krant was nog niet klaar met Soros. In een ander artikel schrijft de Global Times dat hij wordt veracht door mensen van over de hele wereld omdat hij crises veroorzaakt en daar vervolgens van profiteert. Maar zijn nieuwste poging is gedoemd te mislukken, aldus de krant.

[Zero Hedge]

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!