Het RIVM publiceert sinds kort de vaccinatiegraad per gemeente, waardoor het mogelijk is om besmettingshaarden en de vaccinatiegraad naast elkaar te leggen. Omroep Zeeland deed dat voor de provincie Zeeland en ontdekte een besmettingspiek op Schouwen, Middelburg, Borsele en Veere.

Vooral de gemeente Schouwen springt eruit. De gemiddelde besmettingsgraad op Schouwen is bijna de hoogste van Zeeland: 37 per 10.000 in de afgelopen twee weken.

Wéér op de eerste plaats

Schouwen heeft ook één van de hoogste vaccinatiegraden: 81 procent van de 12-plussers is ingeënt, schrijft Omroep Zeeland in een artikel dat inmiddels verwijderd is, maar hier nog kan worden gelezen. Het Zeeuwse gemiddelde is 27.

Als het gaat om de dagelijkse besmettingen gaat Schouwen-Duiveland aan kop. De gemeente staat wéér op de eerste plaats met wederom 22 nieuwe besmettingen, meldde de omroep woensdag.

Urk

Andersom kan het ook. Enkele maanden geleden haalde Urk het nieuws omdat het dorp op dat moment het beste jongetje van de coronaklas was. In twee weken tijd waren er slechts vier positieve tests geregistreerd. De GGD zei ‘in het duister te tasten’ over waarom het aantal besmettingen op Urk lager was dan in omliggende gemeenten. Een woordvoerder van de GGD IJsselland liet weten dat ‘er weinig wordt getest’.

Tegelijkertijd laten maar weinig inwoners van het dorp zich vaccineren. Ze zijn bang voor bijwerkingen en zien niet in waarom het nodig is. Urk heeft nog altijd de laagste vaccinatiegraad van Nederland. Slechts 27 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd.

4.8
16
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet