Zaterdag werd staatssecretaris Mona Keijzer door premier Rutte ontslagen vanwege haar kritische uitspraken over het coronatoegangsbewijs. Ze zei in een interview: “Je ziet dat het steeds moeilijker uit te leggen is waarom die pas op de ene plek wel nodig is en op de andere plek niet.” En: “Dan denk ik: ja jongens, gaan we nou door op deze weg of gaan we het anders organiseren?”

Op het Binnenhof wist men dat Keijzer één van de meest kritische krachten tegen het coronabeleid is. Tot zaterdag hield ze haar commentaar binnenskamers. Keijzer vindt de corona-aanpak te strikt en is tegen het werken met QR-codes.

Haar bezwaren worden veel breder gedeeld, ook buiten het Binnenhof. De discussie over het coronabeleid krijgt hiermee alleen maar meer zuurstof. Uit onderzoek van Hart van Nederland blijkt dat slechts 38 procent van de Nederlanders het coronabeleid steunt.

Dat is vreemd!

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft bovendien gezegd dat het ontslag van staatssecretaris Keijzer indruist tegen het reglement van de orde van de ministerraad. “Kennelijk kan een minister-president de telefoon pakken en ministers en staatssecretarissen ontslaan zonder kabinetsbesluit. In zijn eentje, per telefoon. Maar dat is vreemd!” twittert Omtzigt.

“Het reglement is duidelijk: de minister-president mag een voordracht doen voor ontslag, maar het is aan de ministerraad om erover te beraadslagen en te besluiten. Dat is dus niet gebeurd.”

Rutte gaat over het reglement dat hij zelf niet in acht neemt

Het reglement van orde van de ministerraad is heel duidelijk: daar moet een ontslag van een staatssecretaris besproken worden, benadrukt Omtzigt. “Hier zegt premier Rutte: ik heb haar ontslagen. Dat is tegen de regels.”

De minister-president moet ervoor zorgen dat dit reglement in acht wordt genomen. “Dus Rutte gaat over het reglement dat hij zelf niet in acht neemt,” constateert Omtzigt.

Hij heeft Kamervragen gesteld:

4.8
24
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet