Ondanks de aangekondigde versoepelingen en het einde van de regel om 1,5 meter afstand te houden, zal het ‘niet de dag zijn waarop alles weer is zoals voor corona’, zei premier Rutte tijdens de persconferentie. “Daarvoor zijn er nog te veel besmettingen en opnames.”

Rutte zei dat hij ‘niet de ambitie heeft’ dat het coronatoegangsbewijs net als anderhalvemetersamenleving een Wikipedia-pagina krijgt. Dat bewijs gaat gelden in alle horeca, bij evenementen en in bioscopen en theaters.

Keiharde verzwaringen in plaats van versoepelingen

De maatregel stuit op veel verzet. “We wisten het al, maar nu officieel: de coronapas – ongevaccineerden uitgesloten van het publieke leven en bestempeld als gevaar voor de volksgezondheid. Dan nog niet te spreken over vaccinatiedwang. Afschuwelijk. Ik ben er stil van,” reageert docent en jurist Raisa Blommestijn.

Kamerlid Wybren van Haga zegt: “Keiharde verzwaringen in plaats van versoepelingen. Een coronapas die groepen mensen uitsluit, testen om buiten op een terras te mogen zitten en geld voor ‘controleurs’ die moeten checken of er wel goed genoeg gediscrimineerd wordt.”

‘Vrijheid is begrensd’, aldus Hugo de Jonge. In Iran is vrijheid ook begrensd. De vraag is echter: waar ligt die grens? Deze onzin als loze kreet roepen, is uiterst gevaarlijk en ondermijnt de democratische rechtsstaat. Mijn grens ligt bij discriminatie, stelt jurist Ghislen Nysten.

Doe niet mee aan dit systeem!

“Rutte en De Jonge kondigen de staat van apartheid af. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog zijn sommige publieke plaatsen alleen toegankelijk voor eersterangsburgers,” schrijft Forum voor Democratie.

De partij roept heel Nederland, gevaccineerd of ongevaccineerd, op tot burgerlijke ongehoorzaamheid. “Controleer mensen niet op een QR-code. Laat mensen zonder mondkapje wél je bus binnen. Sta deze tweedeling niet toe. Doe niet mee aan dit systeem!”

4.4
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!