Minister Sigrid Kaag heeft de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de inzet van Nederland voor de 76e VN-vergadering. De VN zal onder andere aandacht vragen voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), schrijft Kaag.

De minister voegt toe dat 2021 een jaar van hoop is ‘met nieuwe, duurzame ambities met een essentiële rol voor de VN in de Building Back Better-agenda’. Nederland zal tijdens de zitting inzetten op ‘een toekomstbestendige VN voor duurzaam herstel en een veilige en eerlijke wereld’.

Tweede Kamerlid Simone Kerseboom (FVD) zegt over de brief: “Als FVD over Build Back Better spreekt, doet het kartel alsof dat niet bestaat. Maar wat stuurt Sigrid Kaag naar de Kamer? Dat dit het jaar is van ‘nieuwe, duurzame ambities met een essentiële rol voor de VN in de Building Back Better-agenda’. De hoogste tijd voor een Kamerdebat!”

A chance to Build Back Better

Vorig jaar, tijdens de 75e VN-vergadering, bezigde Kaag soortgelijke taal. Nederland nam toen deel aan het zogeheten ‘Building Back Better’-event van de Alliantie voor Multilateralisme, een ‘informeel netwerk van ministers van Buitenlandse Zaken van meer dan 60 landen’.

In een verslag van deze vergadering schrijft Kaag dat de inzet van Nederland was gericht op drie thema’s: versterken van multilaterale samenwerking; het bevorderen van vrede, veiligheid en recht en het tegengaan van ongelijkheid; en Building Back Better.”

“De Covid-19-pandemie werd bestempeld als crisis en als kans: ‘A chance to Build Back Better’,” aldus Kaag.

Ik ben de minister die SDG’s moet coördineren op nationaal niveau

Ze nam op 23 november vorig jaar deel aan de Raad van Buitenlandse Zaken Ontwikkelingssamenwerking. In haar verslag schreef ze dat ‘Team Europe’ ervoor kan zorgen dat schuldmaatregelen ondersteund worden met de juiste instrumenten, om zo partnerlanden in staat te stellen ‘to build back better’ in lijn met de Sustainable Development Goals en het klimaatakkoord van Parijs.

Eerder zei Kaag tijdens een zoom-vergadering dat ze ‘lid is van een stroom van denkers bij het World Economic Forum’. “Ik ben de minister die SDG’s moet coördineren op nationaal niveau,” zei ze met betrekking tot de Great Reset.

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!