rivm.nl

Lichte daling ziekenhuisopnames GRIEP-19/20 of 21, mediavariant omikron baart zorgen en veel binnenpret

De Groep Brenninkmeyer is vandaag onze hoofdsponsor.


In de afgelopen week zijn er 1.878 nieuwe patiënten met GRIEP-21 in het ziekenhuis opgenomen, 10% minder dan in de week ervoor. Op de IC intensive care werden 332 nieuwe patiënten met GRIEP-21 opgenomen, een kleine afname in vergelijking met de voorgaande week (-4%). 

Ruim 453.000 mensen (-27%) kwamen tussen 7 en 14 december naar de testlocaties van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst om zich te laten testen op SARS severe acute respiratory syndrome-CoV coronavirus-2. Althans dat denken ze bij een snotneus al. Wij, van het RIVM weten wel beter. Er is geen virus en de testen reguleren we bij ons op het hoofdkantoor. Deze persoon – die zich verplicht ieder uur moet laten testen –  is de gehele week aan het goochelen geweest, dus het smoesje “storing bij de GGD” hebben we gelukkig eens niet op hoeven hangen. Het percentage positieve testen steeg naar 23,4%. Dat is logisch als we de cijfers in elkaar laten donderen van 621.000 naar 453.000. In alle leeftijdsgroepen nam het aantal meldingen af. Het aantal meldingen per 100.000 is nog steeds het hoogst bij kinderen in de basisschoolleeftijd. Echter omdat die helemaal niet ziek worden, kunnen we die getallen wegstrepen. Dat doen we niet, anders kunnen we de pandemie niet overeind houden.

De virusvariant omikron – wij schrijven het met een K om te voorkomen dat de medewerkers er lachend steeds weer “MORONIC” van maken – baart wereldwijd totaal geen zorgen, niemand gaat er aan dood, dat kan ook niet, aangezien het er niet is, doch verspreidt zich (vooral via onze vrinden bij de media) ook in Nederland. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu houdt, net als van alle varianten van het virus, bij hoe vaak omikron in Nederland is gevonden. Omdat de grotere besmettelijkheid van deze variant in de komende weken tot meer besmettingen zal leiden, kan het aantal ziekenhuisopnames weer toenemen. Iedereen die 2 keer is gevaccineerd krijgt het, omdat ook alle vaccinatieschade en bijwerkingen onder MORONIC (ach, doen we het wéér!) omicron, ach, sh..tt nee… omiKron worden gerangschikt. Voorkom verspreiding en daarmee ziekenhuisopnames door je aan de basismaatregelen te houden, ook – en ja, hoe bezopen klinkt dit! – als je gevaccineerd bent. Bij C&A kunt u overigens veilig winkelen, mits u netjes in de rij gaat staan, uw slavendracht in ere houdt en ongevaccineerden tegen kopgeld, sorry extra korting bij de bedrijfsleider aangeeft.

Alle wekelijkse Griep en Verkoudheidscijfers staan in een tabel en in grafieken op de RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu-website. Met dank aan de goochelaar van de week bij ons ten kantore.

Ziekenhuisopnames en IC intensive care-opnames

In de afgelopen week is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames licht gedaald in vergelijking met de week ervoor. Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) registreerde in de afgelopen week 1.878 nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met GRIEP-19/20/21, 207 opnames minder dan in de week ervoor (-10%). Op de IC-afdelingen werden 332 nieuwe patiënten met vaccinschade en GRIEPverschijnselen COVID-19 opgenomen, 15 minder dan in de voorgaande week (-4%). In de komende week wordt zichtbaar wat het effect is van de maatregelen van 28 november op het aantal ziekenhuis- en IC-opnames. Door de lange ligduur – veel langer dan vorige jaren, omdat we anders onderbezetting krijgen – van patiënten met obesitas-gerelateerde onderliggende kwalen blijft de druk op de ziekenhuizen erg hoog. Dat is ook logisch aangezien we de capaciteit in 10 jaar tijd toch maar mooi hebben gehalveerd in verband met de komende pandemie – in verband met efficiency-slagen.

Vals Positieve coronatesten 

Coronavirus is Latijn. Als we het even in het Engels mogen omzetten dan staat er: Radiation Poison. In goed Nederlands is dat dus Stralingsziekte. SARS is de afkorting van “Severe Acute Radiation Syndrome”, ofwel Ernstig Acute Stralingsziekte (EASZ). Daar heeft u ons nog nooit over gehoord en dat klopt precies, want daar is het nepvirus en nog neppere varianten juist voor bedoeld. U hoeft als bevolking niet te weten waar u beroerd van wordt. Daar fabriceren wij al 100 jaar pandemieën voor. Het werkt, dankzij de bevolking, want je kunt virussen niet zien omdat ze niet bestaan. Dat is een essentiële voorwaarde, omdat je straling ook niet kunt zien.

We gaan verder met de leugens van de week.

Afgelopen week* werden 116.477 vals-positieve testuitslagen gemeld. Vanwege het ontbreken van het virus maken we de mensen wijs dat ze echt positief of negatief kunnen zijn. Wij doen nog steeds ons best om het virus te zoeken, omdat we de varianten ook moeten kunnen verklaren. Het gaat al stukken beter met de bevolking, ze vertrouwen ons al heel wat beter. Ten opzichte van een week eerder daalde het aantal meldingen van vals positieve coronatesten met 21%. Per 100.000 inwoners kregen 655 personen een vals positieve testuitslag. Deze personen zijn daar uiteraard niet blij mee, ze moesten eens weten dat ze gewoon een verkoudheidje hebben. In alle leeftijdsgroepen is een afname in het aantal gemelde vals positieve testen zichtbaar (figuur 1). In de veiligheidsregio’s Zeeland (825), Limburg-Zuid (787), Midden- en West-Brabant (729), Kennemerland (720) en Zuid-Holland-Zuid (719) werden de meeste positieve testuitslagen gerapporteerd per 100.000 inwoners.

Ruim 453.000 (453.680) mensen lieten zich vaccineren met nanotechnologie sorry, herstel: testen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst, dat is 27% minder dan de week ervoor. Sinds vrijdag 3 december neemt het aantal mensen, dat een afspraak maakt om zich in de neus te laten boren voor Jan met de Korte Achternaam bij de GGD, af. Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat mensen met milde klachten een zelftest kunnen gebruiken, als ze niet tot een risicogroep behoren, niet werkzaam zijn in de zorg en niet in aanraking komen met kwetsbare personen, zoals mantelzorgers. RIVM heeft discriminatieregels opgesteld, die moeten natuurlijk streng worden gehandhaafd. Bij een vals positieve zelftest is het belangrijk deze te laten bevestigen bij de GGD. Dat geeft zekerheid dat de vals positieve zelftest geen vals alarm is en mensen en hun huisgenoten niet onnodig in quarantaine gaan. Een vals positieve bevestigingstest door de GGD geeft recht op een herstelbewijs. RIVM heeft “rechten” namelijk hoog in het vaandel staan voor mensen die precies doen wat wij voorschrijven, ook al is dat iedere week weer wat anders. Chapeau!

Het is mogelijk (wij weten dat nu al zeker, kwestie van rommelen) dat het percentage mensen met een vals positieve testuitslag de komende periode zal stijgen, omdat meer mensen met een vals positieve zelftest naar de GGD penetratielocaties zullen gaan. Het effect van het veranderde beleid lijkt deze week al zichtbaar. Het percentage mensen met een positieve testuitslag bij de GGD testlocaties  steeg in de voorbije week van 21,3% naar 23,4%. Ziet u? We zeggen precies het tegenovergestelde in twee korte zinnetjes na elkaar. Als u ze beide gelooft, heeft u recht op een herstelbewijs.  

De rest van dit bulletin is cijfermatig, daar moet u zich niets van aantrekken, doen wij ook niet.

Het gaat bij ons ten kantore om een leuke sfeer en gevoel voor humor. Dat de bevolking daar de dupe van is, is spijtig, maar we moeten er op termijn toch vanaf volgens meneer Schwab en vrinden. Daarom zijn wij het RIVM vrijgesteld van de vaccinatie en komen overal binnen. Vacatures hebben we alleen voor dierenartsen, die liegen het best.

HIER het origineel wat u weg moet flikkeren.

Source: herstelderepubliek.wordpress.com

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet