Gideon van Meijeren (FVD) stelde onlangs Kamervragen over het World Economic Forum. Woensdag kreeg hij antwoord van minister Schouten van Landbouw, mede namens de premier en minister voor Buitenlandse Handel.

Van Meijeren vroeg onder andere aan de regering: “Beschouwt u het World Economic Forum als een entiteit met enig gezag? Erkent u dat het WEF op geen enkele manier democratisch gelegitimeerd is?”

“Het World Economic Forum is een organisatie die perspectieven uit de wetenschap, de publieke sector en de private sector bij elkaar brengt. Het WEF is geen democratisch gekozen entiteit,” luidde het antwoord.

Verplichtingen

Het FVD-Kamerlid wilde verder weten hoe de onderliggende verhoudingen of samenwerkingen tussen de Nederlandse staat en het WEF er precies uitzien. “Kunt u een overzicht geven van alle overeenkomsten die er bestaan tussen de Nederlandse staat en het WEF? In hoeverre zijn de gemaakte afspraken (juridisch) bindend?”

Het antwoord: “Nederlandse bewindspersonen nemen regelmatig op uitnodiging deel aan het door het WEF georganiseerde bijeenkomsten. Daarnaast is er sprake van samenwerkingsverbanden met het WEF die zijn vastgelegd in overeenkomsten op de volgende terreinen: Sustainable Investment Policy, Tropical Forest Alliance, Food Systems Initiative, Food Innovation Hubs. De in deze overeenkomsten vastgelegde verplichtingen zijn juridisch bindend.”

Rol van de Tweede Kamer

“Wow,” reageert Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD). “De regering geeft toe dat er overeenkomsten gesloten zijn met het World Economic Forum die ‘juridisch bindend’ zijn! Zijn die overeenkomsten openbaar? Wat is de rol van de Tweede Kamer?”

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet