De politie is een onderzoek gestart naar ‘aanvullende (gewelds-)middelen’ voor de ME. Denk hierbij aan wapens waarbij mensen met ‘een projectiel’ gemarkeerd kunnen worden of luchtdrukwapens die projectielen afschieten, bijvoorbeeld rubberen kogels. Eerder werden in onder meer Australië en Zwitserland rubberen kogels ingezet tijdens coronaprotesten.

Sinds kort hebben agenten de beschikking over tasers. Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. “De politie heeft nog geen week tasers in gebruik en er is al een onderzoek gestart naar nóg meer nieuwe wapens,” schrijft hij op Twitter. “Onder meer luchtdrukwapens met rubberen kogels. Die zouden weleens handig kunnen zijn bij demonstraties zoals in Amsterdam, begin deze maand.”

Heel effectief

“Waterkanonnen, knuppels en honden zijn kennelijk nog niet genoeg. De taser is dan blijkbaar ook niet geschikt, omdat die ‘maar’ op maximaal twee mensen tegelijk gebruikt kan worden.”

Van Meijeren wijst erop dat luchtdrukwapens met rubberen kogels in Frankrijk ‘heel effectief’ blijken en deelt een foto van Franse burgers die ernstig gewond zijn geraakt door dergelijke projectielen.

Zijn partij schrijft op social media: “Nederland verandert in een politiestaat.”

Marteling

In het buitenland wordt met afschuw gereageerd op het optreden van de Nederlandse politie bij coronademonstraties. Nils Melzer, de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, zei naar aanleiding van het politiegeweld tijdens een protest op het Malieveld in Den Haag: “Ik heb voldoende ervaring op het gebied van oorlog, militaire optredens en politiegeweld om te kunnen zeggen dat dit marteling is.”

“Coronademonstranten hebben het recht om te demonstreren en het recht op lichamelijke integriteit,” benadrukte Melzer. Het is de bedoeling dat de VN-rapporteur in maart naar Nederland komt om te spreken met de politie.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet