Het kabinet denkt aan de invoering van een coronatoegangsbewijs voor bezoekers van horeca, theaters en bioscopen. Minister De Jonge wil er op die manier voor zorgen dat meer mensen zich laten vaccineren.

Er zijn volgens hem zo’n twee miljoen Nederlanders die zich niet hebben laten vaccineren en ‘dat zijn er te veel’. Hij zegt dat ‘er door die groep nog steeds behoorlijke beperkingen nodig zijn om te voorkomen dat ziekenhuizen weer overbelast worden’.

De Jonge zegt dat het kabinet niet voor een vaccinatieplicht is, ‘maar we moeten wel een indringend gesprek voeren over vaccinatie’.

Hou op met die vaccinatiedwang

Veel politici reageren vol afschuw op de plannen van De Jonge. “Schoffering van de Tweede Kamer,” stelt Kamerlid Farid Azarkan (Denk). “Hou op met die vaccinatiedwang.”

SGP-voorman Kees van der Staaij zegt:

“Er liggen zo’n 200 mensen met corona op de IC. Ik hoop dat ze allemaal herstellen, maar 200 is geen enkele reden om welke vrijheidsbeperkende maatregel dan ook nog in stand te houden. Dus geef Nederland zijn vrijheid terug! NU!” zegt PVV-leider Geert Wilders tegen De Jonge.

Niet acceptabel

“Nederland is coronamoe en duidelijk klaar met het beleid van De Jonge en co. Voor een tweedeling in de maatschappij is in dit land wat Belang van Nederland betreft geen plaats. Schaf alle absurde coronamaatregelen vandaag nog af!” aldus de partij van Wybren van Haga.

Forum voor Democratie stelt: “Niet acceptabel. De QR-maatschappij is een maatschappij van uitsluiting, medische discriminatie en wantrouwen. Dat is on-Nederlands.”

Kille leugenaars

De partij retweette een draadje van bioloog Richard Steenvoorden, die schrijft: “Dankzij deze indirecte vaccinatiedwang zal ik als pro-vaccinatiepersoon te nooit en te nimmer meer een vaccinatie tegen SARS-CoV-2 laten zetten. Dit gaat alle perken te buiten. Ik zal altijd achter de vrije keuze blijven staan, dus GEEN vaccinatie voor mij. Solidair met de rest.”

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas maakt er weinig woorden aan vuil: “Kille leugenaars.”

5
11
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet