Topvoetballer Sergio Aguero (33) van FC Barcelona heeft noodgedwongen een punt achter zijn carrière gezet. Met tranen in zijn ogen vertelde hij tijdens een persconferentie dat een hartritmestoornis het voor hem onmogelijk heeft gemaakt om te blijven voetballen.

Eind november viel Aguero uit in de thuiswedstrijd tegen Deportivo Alaves. Hij had last van zijn borst, waarna in het ziekenhuis bleek dat er sprake was van een hartritmestoornis. “Het is heel moeilijk, maar ik heb er vrede mee,” zei de Argentijn.

Er vallen de laatste tijd opvallend veel topsporters uit met gezondheidsproblemen. In een week tijd konden drie profvoetballers niet verder spelen. Ligue 1-speler Martin Terrier moest het veld zondag verlaten vanwege ademhalingsproblemen.

Napoli-middenvelder Piotr Zielinski (27) werd tijdens een Serie A-wedstrijd na 19 minuten uit het veld gehaald vanwege ademhalingsproblemen.

Daarnaast verliet Victor Lindelof van Manchester United tijdens een wedstrijd tegen Norwich het veld terwijl hij naar zijn borst wees. Manager Ralf Ragnick zei na de wedstrijd dat hij moeite had met ademhalen en last had van pijn op de borst.

Het is ook voormalig Tweede Kamerlid Henk Krol opgevallen dat veel topsporters plotseling kampen met gezondheidsproblemen. “Het zijn niet alleen de zogenaamde wappies die opmerken dat de laatste tijd opvallend veel topsporters last hebben van hartproblemen. Toeval?” vraagt Krol.

“Laat deskundigen een duidelijke verklaring geven. Met onrust is niemand gediend,” voegt het oud-Kamerlid toe.

4.8
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet