Een schokkende nieuwe video toont de momenten waarop ambulancepersoneel in Zuid-Californië weigerde een zorginstelling binnen te gaan om een man te helpen die stervende was aan een hartstilstand vanwege “een of andere Covid-19 wet”, bericht Thegatewaypundit.com.

In plaats van hun werk te doen, stonden de paramedici buiten het gebouw en wachtten tot de stervende man naar buiten werd gereden toen ze vorige maand reageerden op een 911 oproep.

Op camerabeelden die Fox11 LA in handen kreeg, is te zien hoe een politieagent van Rialto aankomt bij de Rialto Post Acute Care-faciliteit nadat het personeel 911 had gebeld om te melden dat er een man was die niet ademde. Op het moment dat de agent arriveert, staan er twee ambulancebroeders voor de open deur die weigeren het gebouw te betreden, ondanks dat ze maskers op hebben.

Nadat hij van de ambulancebroeders te horen had gekregen dat ze niet naar binnen zouden gaan en de patiënt naar hen gebracht zou moeten worden, ging de agent naar binnen nadat hij een onbekende medewerker om hulp had horen roepen.

“Na enkele ogenblikken riep een onbekende medewerker van de locatie naar de ambulancebroeders ‘Kom alstublieft helpen, hij heeft een hartstilstand’,” schreef de agent.

“Het ambulancepersoneel reageerde door erop aan te dringen dat de patiënt buiten de faciliteit moest worden gebracht voordat ze enige vorm van behandeling konden bieden… vanwege een niet nader genoemde COVID-19-wet.”

Na ongeveer een minuut ging de agent zelf naar binnen en werd vrijwel onmiddellijk begroet door panisch personeel van de zorginstelling.

“Ze komen niet binnen,” zei de agent tegen het personeel terwijl hij begon te rennen naar de kamer waar de man een hartstilstand had. “Ze zeggen dat het een staatswet is dat ze niet binnen mogen komen.”

De agent trof vervolgens meerdere personeelsleden aan die reanimatie en andere levensreddende maatregelen op de patiënt uitvoerden.

Het bed waar hij in lag had geen wielen, dus de agent ging achter het bed staan en duwde het bed.

Terwijl de agent het bed zonder wielen door de gangen navigeerde, kwamen ze uiteindelijk in het zicht van de verplegers.

“Ondanks het feit dat ze in hun gezichtsveld waren, stond het brandweerpersoneel er nog steeds op dat de patiënt naar hen buiten werd gebracht voordat ze zouden beginnen met levensreddende inspanningen en deden ze geen moeite om mij te helpen om hem naar buiten te krijgen.”

Tegen de tijd dat de patiënt, de 56-jarige Joseph Angulo, eindelijk naar buiten was gereden, in de ambulance was geladen en naar het ziekenhuis was gebracht, was het te laat.

Ongeveer 30 minuten nadat hij in de ambulance was geladen, werd Angulo dood verklaard.

Elke seconde telt in dit soort situaties. De inactiviteit van deze paramedici is onvergeeflijk.

Absoluut beschamend.

[embedded content]

Elke seconde telt in dit soort situaties. De inactiviteit van deze paramedici is onvergeeflijk.
Rialto burgemeester Pro Tem Ed Scott noemde de video “moeilijk om naar te kijken” en zei dat hij op de hoogte werd gebracht van de situatie nadat hij een klacht had ontvangen van een personeelslid van de faciliteit. Inmiddels heeft hij het incident gemeld bij de stadsjurist, die officieel een onderzoek heeft ingesteld en de betrokken verplegers hangende het onderzoek met verlof heeft gestuurd.

De betrokkenen moeten zwaar gestraft worden voor hun nalatigheid. Volgens de San Bernardino County Emergency Medical Services Authority is het EMS responders in Californië verboden om dienst te weigeren als ze eenmaal een oproep hebben geaccepteerd, tenzij de politie zegt dat ze dat niet mogen doen of als er een direct gevaar voor de veiligheid is.

Een vertegenwoordiger van de EMSA van de staat legde aan Fox11 LA uit:

“Bij het accepteren van een oproep kunnen paramedici in Californië geen dienst weigeren (d.w.z. beoordeling, behandeling of vervoer) tenzij de politie hen dat opdraagt of als de plaats delict onveilig is. Lokale protocollen kunnen de instructies wijzigen voor de voorwaarden voor beoordeling, behandeling en/of vervoer.”

Wat het meest verontrustend is, is dat de veronderstelde Covid-19 wet die de paramedici aanhaalden om buiten het gebouw te blijven, eigenlijk afkomstig is uit een memo van april 2020 van de San Bernardino County Fire Chief’s Association, die hun inactiviteit absoluut niet ondersteunt.

In de memo staat dat EMS-personeel moet vragen om de patiënt naar de deur te verplaatsen voordat een levensreddende behandeling wordt uitgevoerd. Naast het duidelijk stellen dat het verplaatsen van de patiënt een verzoek moet zijn, geeft de memo ook de opdracht aan ten minste één lid van de responderende paramedici om naar binnen te gaan en “interactie” met de patiënt te hebben als ze niet naar een uitgang kunnen worden overgebracht.

Uit de memo van april 2020:

Alle meldkamers zullen de faciliteiten verzoeken om patiënten naar de deur of buiten de locatie te verplaatsen…

… Als [de] patiënt niet kan worden overgebracht naar de uitgang voor of buiten voor de aankomst, moet een lid van de Fire/EMS personeel in eerste instantie met de patiënt interageren.”

Naast het officiële onderzoek van de stadsadvocaat heeft burgemeester Deborah Robertson van Rialto beloofd een onafhankelijk onderzoeknaar het incident in te stellen.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Wat is precies die “Great Reset” waar men het steeds over heeft?

Volg Frontnieuws op Telegram

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet