Coronaminister Hugo de Jonge heeft dinsdag tijdens een debat in de Eerste Kamer opzienbarende uitspraken gedaan. De demissionair minister van Volksgezondheid zei namelijk dat hij exact per postcode kan opsommen waar de ongevaccineerden (lees: de ´ongehoorzame burgers´) wonen. Normaliter zou je dit soort geraaskalk van een politicus aan je voorbij laten gaan, zij het niet dat je er bij de uitspraken van De Jonge inmiddels een extra zwaargewicht aan moet hangen. Reden tot zorg dus onder veel gebruikers op de sociale media-platformen.

Dinsdag stemde de Eerste kamer in met het wetsvoorstel om het omstreden coronatoegangsbewijs in te zetten in alle niet-essentiële dienstverleningen. Daarbij lijkt de winkelbranche vooralsnog de branche die hierdoor het meest zal worden getroffen. Het overleggen van een QR-code zou ook moeten gaan gelden voor pretparken en kappers.

Coronaminister Hugo de Jonge lijkt het allemaal weinig uit te maken. Liever benadrukt hij dat hij precies weet waar de ongevaccineerden wonen in Nederland. Nieuwsmedium HvNL schrijft dat meerdere Nederlanders zich inmiddels zelfs bedreigd voelen door de zoveelste bizarre uitspraak van De Jonge.

De Jonge kent de postcodes van ongevaccineerden

Tijdens de plenaire vergadering in de Eerste Kamer vroeg senator Henk Otten aan De Jonge af hij wist waar de ongevaccineerden wonen. Nu zit Otten natuurlijk al een tijdje naar ongevaccineerden te hengelen om zijn ex-geliefde FVD nog verder onderuit te trappen. Dat doet echter niets af aan het antwoord van De Jonge zelf:

“We weten inmiddels vrij goed en vrij precies per postcode waar ze wonen. […] We weten ook vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren.”

Op Twitter reageren mensen geschokt op de uitspraken van De Jonge. Ze voelen zich bedreigd, hebben er slecht van geslapen en tenminste een persoon zegt zelfs een melding te hebben gemaakt bij de politie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Bent u (nog steeds) ongevaccineerd? Moet u dan wellicht ramen en deuren sluiten? We kunnen er om lachen, maar dat moment zit er wel bijna aan te komen. Hugo de Jonge benadrukte vandaag in de Tweede Kamer namelijk dat hij precies per postcode weet waar de ongevaccineerden wonen. Het zijn standaard statistiekjes die de zorgminister zo bij de GGD kan opvragen. Maar blijkbaar houdt hij bepaalde postcodes dus ook goed in de gaten. Het is dan ook niet uitgesloten dat bepaalde brievenbussen eerdaags wellicht enige overheidspost kunnen ontvangen. Je weet immers nooit waar je aan toe bent met de uitspraken van De Jonge…

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet