Na D66-leider Kaag zeiden ook de voormannen van CDA en VVD, Hoekstra en Rutte, dat ze inhoudelijke gesprekken willen voeren over een doorstart van het oude kabinet. Voor VVD en CDA was een voortzetting van de oude coalitie, met D66 en CU, al die tijd al favoriet.

Premier Rutte sprak van ‘een nieuwe start, in een nieuwe bestuurscultuur en met een nieuw programma’. Ook Hoekstra zei een ‘cultuurverandering’ te willen.

Informateur Remkes adviseert dat één of twee nieuwe informateurs met VVD, CDA, D66 en CU gaan onderhandelen over een regeerakkoord, waarbij vijf andere partijen de kans krijgen om hieraan bij te dragen en bewindslieden te leveren. Komende week is er een debat over de aanbevelingen van Remkes.

Het is niet uit te leggen

Er is veel kritiek op de ontwikkelingen. Veel mensen zeggen dat er sprake is van doorgaan op de oude voet. “Hoe is het überhaupt mogelijk dat een kabinet dat aftreedt vanwege flagrante schendingen van rechtsstatelijke principes inzake de toeslagenaffaire nu, na inmiddels nog een aantal moties van wantrouwen, gewoon weer in dezelfde hoedanigheid verdergaat?” vraagt jurist en filosoof Raisa Blommestijn zich af. “Het is niet uit te leggen.”

Malafide club

“Allerlei politici zijn niet alleen kabinets- of Kamerlid, maar tegelijk ook lid van het World Economic Forum. Hoekstra, De Jonge, Rutte, Kaag, Ploumen, et cetera,” schrijft huisarts Els van Veen. “Ik vind dit onfris en ook dat dezelfde malafide club van voor de verkiezingen nu doodleuk weer wil gaan ‘regeren’.”

De liegende Hollander

Tweede Kamerlid Farid Azarkan (Denk) vroeg: “Gaat Sigrid Kaag Rutte weer premier maken van Nederland en de samenleving weer vier jaar opzadelen met ‘de liegende Hollander’?” Toen kort daarna bekend werd dat naast D66 ook VVD en CDA willen doorgaan met het huidige kabinet zei hij: “Nee joh! Echt waar?”

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet