Het nieuwe kabinet is van plan om structureel ruim 4,5 miljard euro per jaar minder uit te geven aan de zorg. In het coalitieakkoord valt te lezen dat dit nodig is om ‘met het oog op de lange termijn’ de overheidsuitgaven niet te ver te laten stijgen.

Het kabinet wil de ‘sterk groeiende zorguitgaven’ afvlakken. Het is nog niet precies bekend waar het geld vandaan moet komen. De oppositie reageerde woedend op het plan van het kabinet om te besparen op de zorg.

Onbegrijpelijk

“Er wordt 4,5 miljard bezuinigd op de zorg, de marktwerking en het eigen risico blijven in stand en de zorgsalarissen gaan niet omhoog. Ik roep de coalitie op: pas dit aan,” zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver.

“Structureel vijf miljard bezuinigen, terwijl we in de coronacrisis hebben gezien dat zorgtekorten niet alleen onze gezondheid, maar ook onze vrijheid aantasten. Tegelijkertijd structureel drie miljard extra naar onder andere nieuw oorlogsmaterieel. Onbegrijpelijk,” schrijft SP-Kamerlid Mahir Alkaya.

“Een links coalitieakkoord? Voor mij is links eerlijk en sociaal. En niet vijf miljard bezuinigen op de zorg in een tijd van een pandemie,” aldus Lilianne Ploumen van de PvdA.

Schande

PVV-leider Geert Wilders twittert: “Bijna vijf miljard euro structurele bezuinigingen op de zorg. Schande!”

Tunahan Kuzu (Denk) reageert: “We weten steeds meer over de vierde Ruttevariant. Deze variant is net zo hardleers als de eerste, tweede en derde variant omdat het door blijft gaan met afbreken van de zorg en is daarom zeer gevaarlijk voor de volksgezondheid.”

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet