Het is ongepast en onethisch om de hele Nieuw-Zeelandse bevolking een medische procedure te laten ondergaan, zegt de Nieuw-Zeelandse huisarts Alison Goodwin in een videoboodschap. Ze merkt op dat de klinische onderzoeken naar de procedure, in dit geval het coronavaccin, nog lopen. Het is ook ongepast en onethisch om iemand te dwingen een medische procedure te ondergaan, zegt Goodwin.

Ze maakt zich zorgen over de uitrol van het coronavaccin. Dat heeft te maken met het feit dat het gaat om een nieuwe technologie die nog niet eerder is gebruikt. Daarnaast zijn de klinische onderzoeken pas in 2023 afgerond, dus er is nog veel onbekend.

Het vaccin is alleen goedgekeurd voor noodgebruik onder 58 verschillende voorwaarden. Ook kan Pfizer niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele bijwerkingen.

Drie principes

“We hebben geen idee wat de effecten van het vaccin na een jaar, twee jaar of vijf jaar zijn,” zei Goodwin. “Het is niet getest op zwangere vrouwen of ouderen.” De huisarts zei verder dat bijwerkingen op dit moment niet goed worden gemonitord. En als je jonger dan 60 jaar en gezond bent, dan wegen de voordelen van het vaccin waarschijnlijk niet op tegen de risico’s, voegde ze toe.

Tijdens haar studie werden haar drie principes ingeprent: ten eerste, niet schaden; geïnformeerde toestemming; en het recht om een medische behandeling te weigeren. Als andere Nieuw-Zeelandse artsen niet opstaan en deze rechten verdedigen, schaam ik me voor mijn vak, zei Goodwin.

Nieuw verhaal

Tegen de politieke leiders zei ze: “Ik vind dit onethisch en krankzinnig. Het is nooit gepast om een bevolking te dwingen een experimentele medische procedure te ondergaan.”

“Waarom hebben jullie het nog nooit gehad over gezondheid? Jullie hebben doelbewust omstandigheden gecreëerd die schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Jullie hebben angst aangewakkerd.”

De huisarts vindt dat het tijd is voor een nieuw verhaal. Een verhaal over hoe indrukwekkend, slim en veerkrachtig het menselijk lichaam kan zijn.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

Click to listen highlighted text!