<a href="https://i1.wp.com/www.frontnieuws.com/wp-content/uploads/2022/01/Safe-and-Sanitized-door-Jordan-Henderson-vaccin.jpg?fit=799%2C500&ssl=1" data-caption=""Safe and Sanitized" door kunstenaar Jordan Henderson. U kunt zijn kunst HIER en HIER kopen”>
“Safe and Sanitized” door kunstenaar Jordan Henderson. U kunt zijn kunst HIER en HIER kopen

Hoe gedragen mensen zich als ze maskers dragen? Dat is een belangrijke vraag. Gelukkig hebben psychologen en sociologen de gedragseffecten van maskerdragers bestudeerd. De bevindingen zouden iedereen moeten alarmeren, vooral werkgevers. En de politie, bericht Jim Hoft.

Mensen met maskers zijn gemener, egoïstischer, minder moreel, en gewelddadiger, dan de rest van de samenleving, aldus deskundigen. En we hebben het hier niet over mensen die maskers opzetten met de bedoeling om zich slecht te gedragen. Het gaat over anders fatsoenlijke mensen die veranderen als ze een masker opzetten.

Onderzoekers en psychologen die het dragen van maskers hebben bestudeerd, zeggen dat mensen die maskers dragen dit doen om zich psychologisch te distantiëren van hun medemensen:

  1. Kinderen die maskers dragen, breken bijna twee keer zo vaak regels als kinderen die geen masker dragen. In een onderzoek werd kinderen verteld dat ze elk twee snoepjes mochten nemen. De helft van de kinderen droeg een masker als onderdeel van hun Halloween-kostuum; de andere helft was zonder. Tweeënzestig procent van de gemaskerde kinderen nam meer dan twee snoepjes, maar slechts 37 procent van de kinderen met een bloot gezicht speelde vals.
  2. In een studie uit 1976 ronselden onderzoekers universiteitsstudenten om op de campus rond te lopen met seksueel suggestieve borden. (Denk eraan, dit was 1976.) Studenten kregen geld aangeboden om de stunt uit te voeren. Eén groep kreeg ook maskers aangeboden om te dragen tijdens het uitvoeren van de prestatie. De studenten die maskers kregen, eisten 29 dollar, terwijl de studenten die geen maskers kregen, 48 dollar eisten.
  3. In een studie om het pro-sociale gedrag te testen van mensen die een zonnebril dragen, die minder verhullend is dan maskers, ontdekten onderzoekers dat zonnebrillen mensen meer egoïstisch maakten. Op de vraag hoeveel van 6 dollar ze bereid zouden zijn te delen met een vreemde, boden mensen met een doorzichtige bril bijna twee keer zoveel aan als mensen met een zonnebril.

Zoals The New Republic aangaf in een artikel uit 2014:

Zonnebrillen geven niet zo’n grote mate van anonimiteit als maskers, maar er is meer bewijs dat maskers een nadelige invloed hebben op moreel gedrag. Doorheen de geschiedenis hebben regeringen maskers gereglementeerd in het belang van de handhaving van de openbare orde. In de 12e eeuw verbood Paus Innocentius III maskers als onderdeel van een campagne tegen immoraliteit onder de geestelijkheid. In 1845 werd het in de staat New York verboden om met drie of meer personen in het openbaar maskers te dragen, nadat boeren in de Hudson-vallei zich als indianen hadden verkleed en hun landheren hadden aangevallen en gedood. Over de hele wereld dragen mensen maskers voor rituelen en ceremonies die hun veroorloven zich te buiten gaan – van de gewelddadige gemaskerde clowns van de Mexicaanse Yaqui Pascola tot de feestvierders tijdens carnavalsvieringen in heel Europa.

Dit

In hun kern zijn maskers een middel om ontremming teweeg te brengen. We gebruiken fysieke maskers om de psychologische maskers tegen te gaan.

Een masker verbergt misschien niet echt je identiteit, maar het heeft een paar krachtige effecten:

  • Het maakt het moeilijker voor je om geïdentificeerd te worden.
  • Verhult je emoties en vermindert het oogcontact dat je maakt.
  • Laat je voelen/denken als een ander persoon.
  • Helpt je schuldgevoelens, schaamte en verlegenheid te vermijden
  • Brengt delen van je persoonlijkheid aan de oppervlakte die je anders misschien zou verbergen
  • In groepen kunnen maskers ontmenselijkend werken, wat leidt tot groepsdenken en extreem gedrag
  • Hoe zal de maatschappij veranderen als iedereen de hele tijd een masker draagt?

Verwacht dat fooien omlaag gaan. En minder mensen zullen stoppen om een vreemde te helpen. Mensen zullen eerder anderen verbaal aanvallen die hen ergeren. Stemmen zullen gemakkelijker verheven worden. Grappen zullen wreder worden. Vertrouwen zal instorten omdat we aannemen dat anderen maskers dragen om iets te verbergen.

De psychologische gevolgen kunnen verwoestend zijn voor een land dat probeert weer normaal te worden. Vreemden zullen vreemder lijken dan ooit tevoren. Aangezien de zomer voor de deur staat en de mensen ook zonnebrillen zullen dragen, zou de anonimiteit van een volledig bedekt gezicht kunnen leiden tot extreme decadentie en verdorvenheid.

Dat mensen zich anders zullen gedragen in een gemaskerde samenleving is bijna een gegeven. De vraag is hoe lang het zal duren voordat de mensen zich weer normaal gaan gedragen nadat de maskers zijn afgezet.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De echte pandemie – COVID-19 of Grafeenoxide? Giftig nanomateriaal gevonden in COVID-vaccins en mondkapjes

Volg Frontnieuws op Telegram

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet