Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei begin deze maand dat de Europese Unie ‘het moet hebben over het verplichten van een coronaprik’. Ze zei dat het niet aan haar is om een vaccinatieplicht voor te stellen of aan te bevelen, maar aan de EU-landen zelf. Sommige landen, zoals Oostenrijk en Duitsland, bereiden een verplichte vaccinatie al voor.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer-Ooteman trekt op social media fel van leer tegen Von der Leyen. “Helaas bepaalt zij met haar kornuiten al een tijdje wat er in Nederland gebeurt. En dan vraag ik me af waar die obscene obsessie vandaan komt om iets te verplichten dat niet doet wat beloofd is, serieuze risico’s kent en tegen onze grondrechten indruist,” schrijft ze op LinkedIn. “Tunnelvisie, maar ook gebrek aan kennis en compassie is het eerste wat in me opkwam.”

Gespecialiseerd in gentherapie

Dr. Mittemeijer-Ooteman wijst erop dat de man van Von der Leyen directeur is bij Orgenesis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gentherapie, waaronder twee coronavaccins.

De medisch adviseur, werkzaam bij het toezichtsorgaan van een grote farmaceut, plaatste een foto bij haar bericht waarop Von der Leyen en Pfizer-baas Albert Bourla elkaar innig omhelzen. Onlangs werd bekend dat Von der Leyen weigert sms’jes van Bourla vrij te geven. De sms’jes zijn verstuurd in de periode dat de EU onderhandelde met Pfizer over de levering van coronavaccins.

Grote rol

In april schreef The New York Times dat Von der Leyen sms’jes uitwisselde en belde met Bourla. De berichten en gesprekken zouden een grote rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van de vaccindeal.

De Europese Ombudsman verzocht de Europese Commissie de berichten vrij te geven, maar die zegt ze niet te hebben.

4.8
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

waarom?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet