De binnenstad en Markt van Sittard waren woensdagavond het toneel van een massaal coronaprotest. Ook op talloze andere plekken werd gedemonstreerd. In Sittard gaat het om een voorschot op de aangekondigde protesten van zaterdag waarbij de horeca en winkels de deuren openen, bericht 1Limburg.

In het centrum kwam een grote groep mensen bijeen om hun onvrede te uiten over de lockdown. Op de Markt was het één groot feest, dat werd afgesloten met zwaaiende lichtjes. Volgens de organisatoren waren er tot 2000 mensen op de been.

Nog veel meer mensen

Als vrijdag tijdens de persconferentie geen versoepelingen worden aangekondigd, wordt er volgende week woensdag opnieuw een protest georganiseerd. “Dan komen er nog veel meer mensen,” zei één van de organisatoren.

Een aantal winkels in de Steenstraat deed woensdag de deuren volledig open. Om 15.30 uur grepen handhavers in. Zaterdag gaan nog meer winkels in de stad open. Winkeliers ondervinden naar eigen zeggen weinig steun van de gemeente.

Mensen zijn het zat!

“Sittard viert een ouderwets gezellig feestje tijdens de lichtjestocht. Mensen zijn het zat!” schrijft advocate Amira Lotfy op social media. “Vóór vrijheid! Tegen onderdrukking! Ik ben trots op mijn stad.”

In Utrecht, Maastricht, Arnhem, Sneek, Deventer, Roermond en talloze andere plaatsen werd een lichtstoet georganiseerd, waarbij mensen met fakkels door de straten liepen. Ook groepen boeren sloten zich aan bij de protesten.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet