Een gewapende man heeft met zijn pijl en boog meerdere personen doodgeschoten in de Noorse stad Kongsberg. Om hoeveel doden het gaat is nog niet bekend. Wel weet de politie te melden dat er ook meerdere gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Noorwegen. De aanslagpleger is aangehouden en de politie houdt volgens Noorse media rekening met een mogelijke terroristische aanslag.

De Noorse stad Kongsberg telt ongeveer 25.000 inwoners en ligt 80 kilometer van de hoofdstad Oslo. Volgens Noorse media zijn er nog steeds delen van het centrum afgezet in Kongsberg. De reden daarvan is dat de schutter in een groot gebied dood en verderf heeft gezaaid. De politie onderzoekt nu alle mogelijke sporen en eventuele nieuwe plaatsen van delict.

Volgens berichten vanuit de Noorse media zou de aanslagpleger zijn begonnen met schieten in een supermarkt. Hij gebruikte daarbij een klassieke pijl en boog. Over het mogelijke motief van de dader zijn nog geen mededelingen gedaan. Over het signalement en de leeftijd van de schutter is ook nog niets bekend. De Noorse politie verwacht later vanavond meer updates te kunnen vrijgeven.

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet