De arrestatie op de snelweg A2 donderdagmiddag volgde op een “zeer ernstige dreigende situatie” rond misdaadjournalist John van den Heuvel. De Telegraaf-journalist wordt beveiligd door speciale teams van de politie en inlichtingendiensten.

Het AD schrijft op basis van bronnen: “Van den Heuvel zat in een gepantserd politievoertuig op de snelweg toen er een verdachte situatie ontstond.” Een politiebron zegt daarover tegen de krant: “Het leek alsof hij werd achtervolgd, dus is er alarm geslagen. […] De Dienst Speciale Interventies heeft een Audi van de weg gehaald.”

Één verdachte is aangehouden door de politie. Volgens een andere politiebron tegenover het AD is de arrestant iemand met een flink crimineel strafblad. Naast de Audi RS3 die van de weg is gehaald, zouden ook motoren op de snelweg zijn gezien, die met hoge snelheid zijn weggereden.

“Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen”, reageert Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel desgevraagd. “De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt.”

Op Instagram reageert Van den Heuvel op het heftige voorval:

“Wat een rustige werkdag leek te worden, eindigde vandaag abrupt in een onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie, waarop door mijn politiebeveiligers van de DKDB gelukkig professioneel en adequaat is gereageerd. Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer. […] Dankzij deze politiemensen ben ik gelukkig in staat mijn werk te blijven doen. Hopelijk maakt verder politieonderzoek meer duidelijk over de achtergronden van dit voorval. Dank voor de lieve berichtjes die ik mocht ontvangen.”

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

Geef een reactie

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet